Make your own free website on Tripod.com

POSITIEF MET KANKER

Home | IK HEB OF GA DOEN | POSITIEF ZIJN EN BLIJVEN | HET BEGON IN 2006 | 2009 WEER KANKER | 2010-2012 Weer Kanker | Kanker 2013 | BOEKEN | VOOR LICHAAM EN GEEST. | CD'S | DVD'S | LINKS

ikwilindia.jpg
Ik ging naar India maar ik kreeg kanker.

In mijn diepste binnenste ben ik de Kracht.......

Wat ik ben is Eeuwig, Oneindig, Onsterfelijk en Universeel.

 

Wat ik ben,  bezit Schoonheid en Kracht...

Deze dag is mijn dag....

En alles wat ik naar me toe trek,

Staat in dienst van mijn Hoogste Evolutie en Groei.

Stuart Wilde.

 

 

Mastitis Carcinomatosa, kanker in de linkerborst.

 

Mei 2006

 

Mijn linker borst was al een poosje groter dan de rechter borst, niets aan de hand, maar de laatste dagen zag het er zelfs in mijn T-shirt raar uit. Ik vond het ook wel gek dat de rechter borst niet mee groeide.

Maandag 23 mei werd ik wakker, mijn borst voelde erg warm aan, strak en het schrijnde van binnen, het voelde slecht! Ik kreeg hartkloppingen en ging gelijk de huisarts bellen, jammer ze had geen dienst. Dinsdag kon ik naar mijn huisarts die niet iets kon constateren, vanbinnen was het zacht, maar ze vond de kleur vreemd. Ze belde gelijk het ziekenhuis voor een afspraak, chirurg, mammapoli. Afgelopen dinsdag ben ik geweest, foto's, echo, 2 puncties en stukje huid werd weg genomen. De mensen waren erg aardig en respectvol, dat helpt. Vrijdag middag 30 mei moet ik terug komen voorde uitslag.

Ik kon me zelf niet voor de gek houden, voor mij voelde het slecht! Of de uitslag zou goed zijn, of ik werd uit voorzorg geopereerd of het was kanker. Heel luguber is het feit dat ik 11 juni 1999 uit het ziekenhuis kwam, na een borst besparende operatie aan mijn rechter borst, daar was de uitslag gelukkig goed van!

Maar ik voelde me ondanks alles vredig, blij en had geen malende gedachten maar rust in mijn hoofd. Ik miste mijn vriendin Letty die op vakantie was, maar mail vriendinnen maakten dat weer goed. Er werd voor mij gebeden en kaarsjes werden gebrand.

Mijn overleden ouders melden zich door geur. Ook een fijn gevoel.

 

Ik belde mijn zeer goede vriend Cyril omdat ik graag een healing deeksha wilde ontvangen, we praatte wat en hij gaf mij een afstand’s deeksha. Hij zei dat de Dasaji’s in India mijn foto zouden updaten en dat ook zij voor me zouden bidden.

Ik werd heerlijk loom en had een fijne avond. De volgende morgen zou ik naar hem toe komen voor nog meer deeksha. We keken even naar een DVD van Bhagavan om zijn energie te voelen en daarna kreeg ik een hele lange deeksha. De mind was veel minder druk dan anders, ik voelde me op gaan in het geheel, ijler worden. Ik was ver weg, de deeksha gaat steeds dieper. Tijdens onze afscheids omhelzing, omarmde ik op een gegeven moment de hele aarde.

 

27-5-06

Ik ga naar het Amsterdamse bos waar een Eenheids viering is met heel veel deeksha gevers, muziek, en deeksha. Het bleef droog tot de deeksha begon maar niemand had last van de regen. Het was heerlijk, ik maakte foto’s voor India en het was een ontroerend gezicht om de deeksha gevers bezig te zien.

Zelf kwam ik oud verdriet tegen en nog een stukje controle.

28-5-06

Vandaag ga ik naar Thea in Wateringen voor de Bevestigings deeksha. Ze had een ruimte in een school gehuurd die erg zuiver en vriendelijk aan voelde. Ook hier waren weer veel deeksha gevers aanwezig. Het was een mooie middag en blij reed ik naar huis.

 

30-5-06

Vanmorgen heb ik mezelf lekker verwend, mooi boek gekocht en een bos prachtige pioen rozen, en daarna een lekkere lunch gemaakt.  ’s Middags ga ik voor de uitslag; aardige arts(ik heb er 2, een vrouw en deze was een man) die zei, je hebt verschillende onderzoeken gehad en het is niet goed. We moeten eerst een heleboel onderzoeken doen of er geen uitzaaiingen zijn en dan een plan maken, chemo of operatie. Hij heeft me nog even bekeken maar het was wel duidelijk.

De assistente belde naar de andere afdeling en daar zouden ze direct afspraken maken.

Ook hier zijn ze erg aardig en doen hun best dat ik niet elke dag hoef te komen.

Aanstaande dinsdag 6 juni krijg ik echo's van de lever, thorax en linker oksel. De volgende maandag een bot scan en de dag er na 13 juni de uitslag en dan plannen maken.

Thuis eerst Mieke gebeld die had er de hele week een slecht gevoel over gehad, toen Letty en Cyril en daarna naar Marije gegaan die een fles wijn klaar had staan. Na een poosje kwam Thijs(4) lekker bij me staan en wilde geknuffeld. We hebben zitten kletsen en wat afspraken geregeld, het oppas programma van Thijs moet lopen.

Marije en Coen gaan een dagje later weg, het is de enige mogelijkheid dit jaar, en ga ik 2 nachtjes zoals afgesproken bij hun slapen en kan Thijs zijn eigen programma draaien, deze week was hectisch genoeg voor hem..

Daarna mijn zus Leonie in Californïe gebeld, die erg schrok maar het ook wel aan gevoeld had. Even later belde Carla die het zelf ook allemaal heeft mee gemaakt.

Daarna moest ik diverse computer vrienden mailen, die mij de hele week gesteund hadden, met lieve woorden, kaarsjes branden en gebed. Wat een zegen is compie toch, je hebt elkaar nooit gezien en toch heb je zo’n hechte vriendschap.

31-5-06 zaterdag

Vanmorgen drong het pas goed tot me door, dat het met eventuele uitzaaiingen niet mee zou vallen en ook einde verhaal zou kunnen zijn. Maar goed na een paar traantjes was dat ook weer over. Ik was ook erg moe van de telefoontjes en mailtjes versturen gisteren en natuurlijk de uitslag. Ik heb ook het idee dat door de bevestiging van de arts dat het kanker is, mijn lichaam nu los laat en nu voel ik overal pijntjes, wat je soms weer angstig maakt. Maar dat mag even en dan laat ik dat weer los want het helpt niet maar werkt wel tegen.

Letty belde nog en vertelde dat zij mijn foto, naast de foto van Amma en Bhagavan had gezet en Bhagavan mij gelijk in zijn armen had genomen en mij de hele dag wiegt.

Dat klopt want als ik een deeksha vraag aan ze sta ik altijd te heen en weer te wiegen.

Ik heb rustig aan gedaan, nog een mooi boek gekocht: Vrijheid is, van Brandon Bays, geleide meditatie gedaan en aan het eind van de middag genoot ik in de zon op mijn balkon. Er was weer rust in mij. Een lieve tante van mij gemaild, ze kent me vanaf mijn geboorte, en haar op de hoogte gebracht.

Ik ga er voor, stap voor stap en blijf genieten. Het boek helpt mij en is het juiste op dit moment, die dingen gebeuren.

Mijn reis naar India/Chennai voor de 21daagse cursus heb ik afgezegd, dat red ik niet.

De deeksha's helpen mij enorm, ik ben zo rustig in mijn hoofd.

 

famke6.jpg

Zondag 4 juni.

Mailtjes beantwoord en al die lieve woorden helpen.

Mijn vertaling voor de deeksha site af gemaakt en verstuurd. Tussen de middag weer een meditatie en even geslapen.

Dadelijk ga ik maar eens even lopen en een frisse neus halen.

 

Dinsdag 6 juni.

Foto van de thorax. Degene die de foto moest maken, excuseerde zich dat ik 5 min. had moeten wachten. Ik zei dat ik dat wel anders had mee gemaakt in andere ziekenhuizen, oh zei ze we doe ons best. Ik heb lange longen en dat is eigenlijk alleen bij mannen.

Op naar de echo afdeling, zelfde radiologe als vorige week. Heb je nog pijn aan je borst gehad, vroeg ze. Zulke dingen maken zoveel uit, zijn zo belangrijk. Eerst was mijn bovenbuik en lever aan de beurt. Dat is goed zei ze na een poosje, en ik bedoelt u dat u klaar bent of is het Goed! Ja het is schoon, ik licht de mensen gelijk in en laat je niet wachten. Daarna de L.oksel, daar vond ze 3 kliertjes en moest een punctie doen. Helaas kon dat niet verdoofd maar na haar uitleg ben ik gaan liggen en heb me gericht op mijn buik ademhaling. Het ging perfect en ik heb nauwelijks iets gevoeld. Ze was helemaal verbaasd en ik vertelde wat ik had gedaan. Ik had steeds wat gevoeld in de oksel en dat ook aan gegeven.

Ze wenste mij het allerbeste en zou duimen voor de andere 2 onderzoeken.

Ik ben zo blij, ben gelijk gaan bellen en ander een kort mailtje gestuurd met het goed nieuws. Ik belde de assistente van mijn huisarts, zij heeft darmkanker gehad en we hebben de zelfde chirurg, Bij zitten praten en toen verbond ze me door met de huisarts, fijn gesprek gehad en of ik na de uitslag volgende week wilde belde of liever nog even wilde komen. Daar heb ik dus goeie steun aan.

 

’s Avonds deeksha bij Thea en Cosmic Flower essence gekregen.

De deeksha was heerlijk en toen ik lekker zat na te genieten, voelde ik mij tegen de benen van Bhagavan zitten, dat ontroerde mij. Morgen even op internet alles na lezen over de essences.

 

Toen ik thuis kwam nog even gebeld met mijn zus in Californïe.

 

8-6-06 donderdag

Lekker in de zon gezeten want dat helpt en ik wil er goed blijven uitzien.

Om 17.00 uur naar Hennie geweest voor laser acupuncture. Het was redelijk goed met me(ik ben vaak in een slechtere toestand geweest als ik kwam) en ze heeft me lekker op gevuld. Ze gaat een maand op vakantie en belt als ze terug is.

We hebben lekker bij gekletst en veel gelachen.

Ze zei ook nog: alles komt op het juiste moment. Je hebt jaren voor je ouders gezorgd en had er toen niet mee om kunnen gaan, geestelijk en lichamelijk, ook niet vlak na hun sterven. Nu  heb je 2 jaar gehad om op krachten te komen en je weg te kiezen!

En dat is absoluut waar!

Mede mijn weg met Amma en Bhagavan en de Deeksha’s helpen mij enorm. Ook de lieve mensen die ik hierdoor heb leren kennen.

 

Ik heb 2 dagen in het boek de Helende Reis zitten lezen en kreeg 2 maal een terugblik waar ik gelijk door heen ben gegaan.

’s Avonds naar Elly voor de Helende Reis als therapie.

Geweldig om mee te maken het ging allemaal zo vlot, dat had ik nooit gedacht. Het was ook heel zacht, er kwam een heel nare belevenis naar boven maar ik mocht er energetisch door heen, geen pijn, geen angst. Ik voelde mij als een dirigent midden in mijn lichaam. Later bleek dat mijn begeleider Rafaël was, en hij staat voor genezing!

Het was op het juiste moment dat ik daar was, want we ontdekte dat mijn ex, zich met mij had verbonden met 2 koorden vanuit hem! (Letty vertelde dat ze mij al dagen energetisch niet kon bereiken) Ik heb Michaël en St.Germain geroepen voor het verwijderen van de koorden en voor healing.

Mijn ziekte is een klein stukje van mij, maar schijnt verder een groepsgebeuren te zijn voor het grote geheel. Heel veel vrouwen ondergaan op het ogenblik het zelfde als ik en hebben zich hier voor opgegeven.

 

10-6-06 vrijdag

Vandaag naar de kapper geweest. Het uiterlijk wil ook wat. Mijn haar laten kleuren het was zo vaal geworden, nu is wat sprekender.

’s Middags met een glaasje rosé op het balkon in het zonnetje en later onder het zonnescherm zitten lezen.

De vitaminesprays zijn gekomen en nu is het 4x per dag sprayen.

Maandag ga ik een Guardian of Ascencion bestellen voor nog meer bescherming, want ik heb al mijn kracht voor mij zelf nodig.

 

11-6-06

Zondag. Wat ik me ineens realiseer dat God's plannen het beste met je voor hebben. De maandag waarop ik met het opstaan de zieke borst ontdekte, was ik van plan geweest de 21 daagse in India te betalen. En ik duik altijd heel vroeg met een beker koffie achter compie. Dat had me veel geld gekost want je krijgt het niet terug, het blijft staan voor als je wel kunt komen. En ja dat blijft nu even in de toekomst verborgen. Ik heb nu veel geld nodig voor mijn gezondheid, vitaminensprays 100,-- per maand, deeksha's en alles wat er misschien nog bij gaat komen. Ik ben dankbaar dat ik zoveel hulp krijg en dat ik het opmerk door goed te luisteren naar mijn gevoelens. Heb vertrouwen dan komt alles goed.

Dit gaf tante Jenny mij mee:

De kracht om zelf vol te houden en mee te vechten als het nodig is en je over te geven aan anderen als dat het beste is.

Het kwam uit een verhaal over een walvis die helemaal vast zat in een net en zich uren lang liet helpen door zijn bevrijders!

 

12-6-06

Maandag. Ik krijg zelfs steun van allerlei kennissen van mijn zus Leonie(californië), die ik ontmoet heb toen ik daar 2 jaar geleden voor het laatst was. Een oude vriendin Boots laat mijn naam zeggen bij het gebed in haar kerkje! Al die lieve gebaren en aandacht maken me gelukkig.

Gisteren merkte ik ook op dat ik weer veranderd ben, ik kijk weer met andere ogen naar de wereld, de mensen, de natuur. Op spiritueel gebied is dit een heel bijzondere periode, die niemand zou wilen missen.

Dadelijk ga ik voor een botscan naar het ziekenhuis. Ik word nu wel af en toe nerveus, ik ben het zat en wil de uistag weten maar dat is morgen ochtend. Toch heel snel, alles binnen 3 weken.

Elke keer als voor een afspraak ga zoek ik kleding uit waarin ik me prettig voel. Ik wil er zo goed mogelijke uitzien dat geeft ook kracht, maar je kan het nu wel een beetje aan mijn koppie zien dat ik niet in orde ben.

Net belde Marije mijn jongste nog even om wat te kletsen voordat ik weg ga, erg fijn.

De botscan viel erg mee, alleen kreeg ik erg spierpijn rond mijn linker schouderblad. Het werd erger en ik moest nog 5 minuten stil liggen. Ik vroeg de Devine Christ de pijn op te tillen zodat ik vol kon houden en de pijn werd milder. Dit geeft mij zoveel vertrouwen!!!

 

13-6-06.

Boodschap gehaald plus een appeltaartje, de laatste dus weer mazzel.

Mieke kwam en bracht een lief boekje mee: Mama,1000 redenen waarom je bijzonder bent. Even later kwam Marije. Appeltaart verorberd en naar het ziekenhuis.

Botten en longen zijn schoon, er zit een kleine grijze vlek achter mijn nek maar dat kan slijtage zijn. Daar wordt maandag een foto van gemaakt. Borst en oksel hebben kanker. Mijn kanker is te behandelen met hormonen, maar nu moet gekeken worden hoe groot het is in de borst, ook foto's maandag. Ik krijg dan gelijk de uitslag van de internist.

Zit de kanker binnen de borst omvang, dan hormonen om de kanker te laten krimpen, zit de kanker buiten de borst omvang dan krijg ik chemo anders duurt het aanslaan van de therapie te lang. Als het gekrompen is wordt er geopereerd, dat kan alleen in gezond weefsel.

De 1ste optie is het best geneesbaar, de 2de wordt wat moeilijker. Het zal een lange weg worden.

Er werd alle tijd genomen voor een gesprek en vragen. Toen een co arts mij nog even onderzocht hebben de meisjes nog wat vragen gesteld. Ik krijg ook nog een MRI scan in de Daniël de Hoed kliniek.

We hebben lekker lopen lachen in de gangen, want ik was wat wazig en maakte af en toe een rare opmerking. Buiten bij de auto zijn we even op de grond gaan zitten, Marije een shaggie en  hebben we even zitten kletsen.

 

ik ben nu een beetje aangeslagen....

maar wil je toch iets vragen,

zie mij als een vriendin....

meer valt mij nu even niets in.

je hebt nu een onzekere tijd voor de boeg...

zijn vijf duimen genoeg?

van harte....Jo

zoveel lieve, hartverwarmende reacties, dank jullie wel!!!

 

14-6-06.

Woensdag ik ga 2 1/2 dag voor Thijs zorgen en kunnen zijn ouders even alleen weg. Om 4 uur komt hij uit school.

Ik voel me prima!!!

 

15-6-06

Donderdag Thijs kan zijn draai niet vinden en zijn we ’s morgens bij Mieke geweest, hij is gek op auto rijden en het breekt even. 12.30 lagen we allebei in bed, ik met meditatie. 13.30 hoorde ik hem en ging naar hem toe. Hij lag nog in bed en wilde er niet uit. Heerlijk zitten knuffelen en giechelen. Uit bed werd hij steeds hangeriger en opeens om 15.00 erg warm. Thermometer gepakt en zetpillen. Schone luier en tempen: 39.4 wel erg hoog. Ik Marije gebeld voor het telnr van de huisdokter. Thijs werd met de minuut zieker, en dat is onhandig omdat hij niet kan praten. Arts was op vakantie, na meerdere nummers bellen kwam ik bij de arts waarmee hij samen werkt. Het was niet nodig langs te komen, eventueel weer bellen als hij slechter werd. Na overleg zouden Marije en Coen naar huis komen omdat Thijs waarschijnlijk ’s nachts ook erg onrustig zou zijn, eerst inpakken en dan wat gaan eten om de ergste file mis te lopen. De zetpil hielp wat en de koorts werd 38.8.Even onder de douche gezet wat hij wel fijn vond maar zijn evenwicht was niet in orde. Thijs was lief maar ziek, op alle plekjes in huis heeft hij wel gelegen. Uiteindelijk is hij om 19.30 in slaap gevallen.

Zijn ouders waren tegen tienen thuis. Ik kreeg een mooi cadeau: een set van 4 Cd’s met geleide meditaties om het lichaam te steunen .Om het Immuun systeem/T-cellen sterker en goed werkend te maken, voor bij de chemo, voor bij de bestraling en voor het slapen. Later heb ik thuis gelijk de T-cellen gedaan.

We hebben heerlijk zitten kletsen en enorm gelachen. Coen zou als ik chemo kreeg zijn hoofd kaal scheren, toen zei ik bewaar dat haar dan maar en doe het vaker dan kan ik een mooie pruik laten maken. En zo gingen we maar door, heerlijk om met je hele lichaam te lachen.

 

17-6-06

Zaterdag. Gisteren had ik een rot dag! Ik voelde al sinds dinsdagavond pijn boven mijn sleutelbeen, waarschijnlijk kliertjes. Gisteren het ziekenhuis opgebeld om 8.30 uur, het was spreekuur maar ik werd terug gebeld. Ja, en dan gebeurt het, je kunt de telefoon niet gebruiken, je kan niet weg, om 12.30 nog niets gehoord. Stik zenuwachtig ben ik toen maar naar bed gegaan om mijn meditatie te doen. Halverwege ging de telefoon, de firma die een pakje had gestuurd wat maar niet aan kwam. Weer liggen, telefoon Dr.Mares: wat er aan de hand was. Ik het uit gelegd, ja het kwam door alle informatie, eerst had ze gezegd dat ik een echo moest voor de hals, later weer ingetrokken. En ik had geen klieren, ze had het zelf onderzocht. Nou mooi niet, maar wat moet je. Weer liggen, telefoon Dr.Mares of ik al wist wanneer ik de MRI kreeg? Nee, nou daar zou ze achter aan gaan.

Mijn hemel ik was helemaal uit gewoond. Het is net of ik in een toneelstuk zit, waar ik de inhoud niet van ken en ik geen tekst heb.

Het is voor mij het moeilijkst als ik niet weet waar ik aan toe ben, dat kost onnoemelijk veel energie. Ik ben wat Dvd’s gaan halen want TV is ook niets dan ellende. Gelijk wat bij de toko gehaald, ik heb erg moeite met eten. Wel trek maar eet maar heel kleine beetjes.

Het ging wel beter maar moest toch ook wel huilen, ik was mijn positiviteit even helemaal kwijt. Uiteindelijk ben ik rustig geworden, heb gebeden tot de Devine Christ en ben gaan slapen.

 

Ik heb een mooie paarse hang petunia gekocht en het staat zo leuk dat er meer hangplanten komen.

Vanmiddag ben ik naar de ballet uitvoering van Roos(6) geweest, het was erg druk en vermoeiend maar leuk om al die kindjes te zien. Thuis knapte ik weer snel op, glaasje wijn en ik heb gegeten!

's Avonds een Dvd gekeken.

Ik heb de tools van Ascension binnen, die voor de kanker Light of Faith gaat in een kan water en na een nacht drink je dat gedurende de dag op. Je begrijpt grote kan gekocht en ik proef wel wat en je lichaam bestaat grotendeels uit water dus klinkt het wel logisch.

De L of F. Maakt in de cellen de herinnering wakker aan hun ideale manier van functioneren, zodat er weer een perfecte gezondheid wordt gecreëerd.

En bestrijdt verkeerd gerichte groei van cellen zoals kanker. Je kan snel resultaat hebben, maar het is iets dat je voor lange tijd moet doen. Nou water drink ik graag dus geen probleem.

Letty vertelde dat er al héél veel opgeruimd was voor mij. Ik heb niet verder gevraagd, anders ga je je er onbewust mee bemoeien en dan stagneer je alles. Zelf had ik wel het gevoel gehad dat er meer zieke plekken waren in mijn lichaam.

Het was dus een fijne dag!!

 

18-6-06

Zondag, je raadt het nooit vanmorgen heel rustig de ramen aan de galerij kant gezeemd.Door de werklui lag er een laag stof op de ramen.

Heerlijke dag gehad.

 

19-6-06

Maandag. Vandaag voor foto's naar het ziekenhuis. Heel vreemd er werden allemaal foto's van rug en onder rug gemaakt. Ik vroeg heeft U een foto van mijn borst gemaakt? Nee want de mamafoto was genoeg.

Dus dan voel je al er klopt iets niet, ik ben gaan wandelen want moest nog 3/4 uur wachten voor de afspraak met de internist.
Ik moest een aantal vragen beantwoorden, en het kwam er op neer dat er vlekken zaten in mijn onderrug en dat hij daar zeer bezorgd over was.
Ik zei dat ik het raar vond, vorige week had de chirurg verteld dat alles goed was, behalve de grijze vlek in mijn nek en nu dit. Daar kon hij natuurlijk niets op zeggen. De borst was met chemo goed te genezen maar als er echt vlekken zaten in mijn rug was het einde verhaal. Hij is naar een lab gaan bellen, voor info want dat wordt de chemo helemaal op mijn geval afgesteld. Maar ja is dat dan nog wel nodig. Ik krijg nu een spoed MRI in Vlaardingen van mijn onderrug op vrijdag a.s. Dan moet ik volgende week woendag bij de internist terug komen en wil hij dond., of vrijdag chemo geven, zo vlug mogelijk.
Dat kunnen pillen zijn of infuus en gelijk tegen medicijnen.
Hij heeft mij nog helemaal onderzocht en op mijn rug geklopt, steeds harder maar ik voelde geen pijn, misschien is dat gunstig. Woensdag kijken we wel verder.
 
Ik heb nu het gevoel dat ik in mijn wereld zit, die weer in een andere wereld zit, het is een beetje onwerkelijk.
Ik moet het nog een plaatsje geven, op chemo had ik wel gerekend maar dit, als de bot scan schoon zou zijn en je hoort dit dan moet je wel even op nieuw beginnen.
Maar ik blijf leven zoals daarvoor, stap voor stap, je ziet dat alles toch steeds anders loopt. Ik heb een draadloos modem besteld en ga een laptop kopen dan kan ik als ik ziek wordt vanuit bed contact houden.
 
Ik heb mezelf een hangende fucsia gekocht en ziet het er gezellig uit als ik naar buiten kijk.
Bij al zijn vragen vroeg de internist ook nog; glaasje wijn?, ik zei ja elke avond, blijven doen zei en dat ben ik wel van plan als het me blijft smaken. Tegen 5-en vind ik dat erg gezellig en lekker. Ook nog 2 gezellige boeken gekocht. Ik wil alleen opbeurende dingen om me heen.
 

Always Remember

 

Always remember to forget

The things that made you sad

But never forget to remember

The things that made you glad.

 

Always remember to forget

The friends that proved untrue.

But don't forget to remember

Those that have stuck by you.

 

Always remember to forget

The troubles that have passed away.

But never forget to remember

The blessings that come each day

Marlène.

 

21-6-06

Woensdag. Gisteren nog met de huisdokter gebeld die er niets van snapte. Ze werkt al heel lang met Dr.Mares en er zijn nooit problemen geweest. En nooit van die voorvallen die ik nu mee maakte.Ik laat het los tot volgende week woensdag , dan zie ik wel verder.

Een slimme meid is op haar toekomst voor bereid; daarom zijn Marije en ik gisteren avond naar de winkel geweest om een laptop te kopen. En dan staan er zo'n 15 op een rijtje, gooi het maar in mijn pet. Marije weet er wel het een en ander van af gelukkig. Ik heb er een met glas genomen dat is duidelijker voor mijn ogen.We hebben via spelletjes geoefend met het scrollen.En we hebben natuurlijk weer lopen dollen en vreselijk gelachen.

Ik ben de ochtend begonnen met thee en een beschuit om 6 uur, ik ben zo vroeg wakker elke dag en voelde me wee. 's Avonds kan ik haast niets eten, maar dat heb ik al een paar weken. Daarna de T-cellen en chemo meditatie gedaan. Alle goeie cellen aantreden!!!

Vanmorgen maar eens kennis gemaakt met Lappy,office geïnstalleerd en alle mail adressen in gevoerd.

Nu is het wachten op het modem, ik heb de goddelijk wereld wel gevraagd of het met wat spoed kon.

Bij gepraat met Letty en dat duurt altijd wel even, want we hebben veel te delen.

Tussen de middag een healing van Clare ontvangen,voorbereid met hulp vragen voor iedereen en kaarsen aan gestoken. De healing voelde heel goed en af en toe was ik weg.

Later in de middag kreeg een bos prachtige bloemen van Carla, heel veel warme gele kleuren.

Een heel lief kaartje van Mieke met een leuke foto van Roos.

Zulke energie helpt ook bij de genezing.

Mijn dagen vliegen voorbij.

 

22-6-06. Donderdag.

Boodschappen met Marije en Thijs, was weer gezellig. Marije kocht een enorm bellenblaas ding, en was het feest voor Thijs en ons, hij danste tussen al die bellen door. Opvallend hoe weing mensen het opviel en zo ja, er een glimlach af kon.

Thuis even een poosje gelegen, een cracker gegeten en kreeg ik zin om naar de bijenkorf te gaan, dat wilde ik al een poosje maar energie er voor néé!

Metro genomen vanuit het station en me verwend met een Hammam kit van Rituals. Een tube zelfbruiner voor mijn gezicht omdat ik voorlopig wel niet onder mijn energizer zal gaan liggen en ik er niet zo vaal uit wil zien. Crème aan gevuld, het is even vooruit denken. Op het station een bagel met bieslook, roomkaas en rode uien gekocht en zitten smullen tijdens het wachten op de trein. Na de healing door Clare kan iets beter eten verdragen gelukkig en is de pijn in mijn rug minder. Thuis gekomen weer lekker gaan liggen om uit te rusten. 's Avonds was ik moe en ben ik niet naar Cyril voor deeksha gegaan, volgende week spreken we wat af.

 

23-6-06. Vrijdag.

Meditaties gedaan in bed en daarna alles klaar gezet voor het Hammam ritueel. Krukje er bij zodat ik kon zitten terwijl de mud in kon in trekken. Het was heerlijk ontspannend en mijn huid is heerlijk zacht geworden.

Ik kreeg vanmorgen vroeg alweer een cadeautje, een kennis(therapeut) van Ria bood aan mij een heling op afstand te geven. Geweldig!

De MRI was zo gebeurd, een kwartierje duurde het en was ik zo weer thuis.

 

24-6-06 Zaterdag.

Vanmorgen naar Roosjes verjaardag, 7 jaar. Ik kreeg van Mieke een Scarabee. Het was druk maar gezellig. Thuis kreeg ik tegen de avond fikse maagpijn,een zetpil hielp niet.

Leonie belde nog en hebben we bij gepraat, ze begrijpt nu beter waarom ik me zo rustig en tevreden voel.

 

25-6-06 Zondag.

Wel goed geslapen tot 3.26, toen werd ik van de pijn wakker. Na een poosje opgestaan en thee gezet en Ria een internet verjaarskaart gestuurd. Daarna weer naar bed.Ik kon niet op mijn zij liggen, zeker niet op de rechterkant. Vlak tegen de ochtend wat gedoezeld. Omdat zitten niet prettig is, maar vlug de ramen op balkon gezeemd.Zo zie ik mijn plantjes beter. En verder op de bank liggen lezen.

Eind van de ochtend de dokterspost gebeld en kon ik 13.50 langs komen. Aardige jonge vrouw, maag was erg rommelig, galstenen waar ze aan dacht was het niet. Receptje mee en 1 pil per dag. Het helpt wat maar nu heb ik weer erg spierpijn in mijn onderrug, eerst beide kanten, nu rechts. Het staat allemaal op mijn lijstje voor de internist woensdag. Ik had niet verwacht dat ik nu al zo'n last zou hebben, maar ja went het vast een beetje.

Het is hier heel grauw zoals het wel bij iedereen zal zijn.

 

26-6-06 Maandag.

Vanmorgen eerst de huisarts gebeld voor spierontspanners, maar de assistente wilde het eerst overleggen en de dokter zou me terug bellen. Daarna de verpleegkundige van oncelogie gebeld of ik onder de rode lamp mocht voor mijn spierpijn en dat was goed. Het werd gelijk in mijn dossier gezet.

Tup was erg blij met site van Quantum Touch die ik gestuurd had en had al iemand gebeld en gesproken. Hij had een adres in Rhoon gekregen en we besloten samen te gaan.Hij zou bellen voor een afspraak en a.s. woensdagavond gaan we er naar toe. Er is ervaring met kanker behandelen en dat geeft hoop. De dokter belde terug en heeft medicijnen gegeven voor de spierpijn.

Als het niet hielp kon ik weer bellen. Er gaan wel veel deuren open als je kanker hebt.

Het scherpe is nu van de pijn af, hopelijk is het morgen een stuk beter.

Ik heb het een en ander in huis gedaan, werd vaak gebeld, boodschapjes en gelezen, de dag vliegt voorbij.

ik heb voor mijn doen goed gegeten, tomaat met zalm en een halve quiche, later nog wat kwark met een kiwi.

Daarna begon de pijn weer. Hoe ik ook zat,lag,geen houding was prettig. Toen ik in bed stapte was ik klaar wakker, liggen deed ook pijn. Boekje gepakt en een poos gelezen.Daarna me gericht op mijn ademhaling en ben ik in slaap gevallen. Om 4.00 was ik weer wakker, hoofdpijn en pijn in mijn zij, te vroeg om op te staan en ik was moe. Straks de dokter bellen, ze moet maar even voelen wat er mis is aan de rechterkant. 

 

27-6-6 Dinsdag,.

Ik mag 2 paracetamol bij de B Rufen innemen. en inderdaad het wordt wat beter.

 

28-06-06 Woensdag.

Met Thijs en zijn mam naar de dokter, weer koorts vannacht. Hij krijgt iets om te puffen.

 

Wonder ontvangen van de Devine Christ, Amma en Bhagavan en versterkt door jullie liefde en aandacht en gebeden.

De internist riep me binnen met een glimlach, er is een wonder gebeurd, de foto's zijn schoon. Ik vroeg wat was er dan op de foto's van de botscan te zien? Zwarte vlekken, hotspots en de MRI is schoon. Wonderen bestaan, een enkele keer zei hij zachtjes. En tijdens de rest van het gesprek bleef de glimlach op zijn gezicht!

 

's Avonds naar Quantum Touch en om 20.00 uur afstands healing door de Lelystars en de groep van Zuid Holland. In het prachtige dorp Rhoon hebben Tup en ik nog even gewandeld, een oase van rust en natuur. We werden hartelijk ontvangen en mochten kiezen of we de stagiaire er bij wilde, ja hoor nog meer handen om te genezen. Het was heel bijzonder omdat de dames er ook Reiki en andere methodes bij gebruikten. Je moest steeds vertellen wat je voelde, sensaties, warm of koud enz. Lisa vroeg of ze haar handen bij mijn borst mocht plaatsen, ja hoor. Mag ik ze erop leggen , geen bezwaar.Ik voelde het trekken in mijn oksel, hand in de oksel, ik voelde een blokje. Ik mocht kiezen welke kleur diamant ik wilde. Ik zag gelijk een grote witte diamant, die werd in het blokje gedaan. Toen moest ik kiezen, moet de diamant draaien of smelten. Ik wilde draaien zeggen, maar mijn innerlijk zei:smelten. En zo ging het door. Er werden ook klanken gezongen heel mooi. Er was zoveel enbergie aanwezig dat er in een andere kamer spontaan het een en ander omviel.Ze vroeg waarom heb je kanker: om de mensheid te helpen, flapte ik er uit. Wat doet het dan:het tilt de zwaarte op. Wat geeft de kanker jou:vreugde. en we moesten alle drie lachen.En het is zo, tegenwoordig lach ik zoveel. Dit was echt mijn innerlijk wat sprak en niet mijn hoofd, het ging vlugger dan ik kon denken. Ik moet het laten zakken en ervaren maar het was heel bijzonder. Om 20.00 lag ik beneden op de bank en ging Tup naar boven.

 

Deeksha Healing: Gedragen door handen.

Het voelde alsof ik op een bed van liefdevolle handen gewiegd werd. Zo mooi, zo vertrouwd. Woorden schieten te kort.

 

29-6-06 Donderdag.

Na weer een nacht hevige pijn in mijn zij de dokter gebeld. 15.00 mocht ik komen.Intake gesprek bij de oncologie verpleegkundige was prettig, volgende week vrijdag begint de chemo, 4 uurtjes ziekenhuis. En ik kreeg de tip vroeg naar de Daniël de Hoed te gaan omdat je daar moeilijk kon parkeren. Ik had geluk een plekje vlak voor het ziekenhuis. MRI duurde een kwartiertje en had ik thuis nog een uurtje voordat ik naar de dokter moest.

Bij de dokter liet ik de pijn plek zien en ik had Gordelroos, dat dacht ik al maar eerst waren het een soort pukkeltjes en later dacht de internist een insecten beet. Zij gauw de internist gebeld en ik mocht medicijen en pijnstillers en als het goed is gaat de chemo gewoon door. Een lange druke dag.

 

30-6-06.Vrijdag.

Vandaag allerlei dingetjes geregeld en telefoontjes gepleegd.. Afspraak maandagmiddag bij de pruikenwinkel in Spijkernisse, maar ik denk dat ik van die hoofdoekjes ga dragen. Letty komt morgen en blijft tot dinsdagochtend dus gaat ze gezellig mee.

 

04-7-06 Dinsdag.

We hebben heerlijke dagen gehad, veel gepraat natuurlijk. Zaterdag zijn we boodschappen gaan doen en hebben we bij de kaaswinkel heerlijke hapjes gekocht. Olijven zoals ze van de boom komen alleen gemarineerd, heel groot, mooie kleur groen en lekker!!!!

Olijven gevuld met schapen- en geitenkaas, en heerlijke pittige tapenade en oranje gevulde pepertjes.Knappige salades en lekker brood er bij. Glaasje wijn en heel lang op balkon gezeten. We hebben er 2 dagen van genoten. We hebben zondag langs de vaart gelopen en hebben heerlijk op de boot uit gerust met een koel pilsje en bitterballen.

Compie viel weer eens uit en ben ik nu mijn tekst kwijt!!! Opnieuw.

De pruiken toestand viel voor mij tegen. Toen ik het parkeerterrein op reed dacht ik al weg wezen. Maar we gingen naar binnen, degene die mij zou helpen was er niet, we hebben een uur gewacht. Ja als je geen benzine tankt kom je nergens. De bazin hielp mij tussendoor. Druk ,druk, overrompelend. Ik paste zomaar wat pruiken voor het idee, en zij luisterde niet naar mij. Bleef maar haar achter mijn oren doen en dat wil ik niet. Luisterde niet naar wat ik zei. Uiteindelijk heeft ze een mal gemaakt en zou 3 basis pruiken maken op zicht. Toen ik weg ging had ik het helemaal gehad en thuis heb ik  haar afgebeld. Voorlopig een hoofddoek en als het erg lang gaar duren kan ik altijd nog zien wat ik doe. Na een koele douche was ik weer mezelf.

's Avonds naar Cyril en in een bad in energie gezeten. Het was een mooi avond.

Vandaag naar de kapper gegaan om over het kaal scheren te praten, eventueel kan het ook thuis gebeuren en dat is misschien wel fijn.

 

Met pruikje.
pict0001.jpg

05-7-06 Woensdag.

Ik moet nog steeds wennen aan de veranderde situatie. Dacht vanmorgen ik zal mijn haar maar niet wassen te vaak is niet goed, tot ik me realiseerde straks is het er af, ik kan het zo vaak wassen als ik wil. Ook dacht ik als ik me niet zo ziek zou voelen van de chemo even naar mijn zus te gaan in Californië, maar ik denk dat dat niet kan, omdat je als je koorts krijgt of je voelt je hangerig direkt naar het ziekenhuis moet komen. en de vlucht is waarschijnlijk ook veel te vermoeiend. Ik denk nog steeds even chemo halen en alles gaat gewoon door, maar dat zal wel niet zo zijn. Het komt denk ik omdat ik me zo sterk voel, blij en vol vertrouwen.

Vanavond ga ik met Tup naar Sasja voor de Vara Deeksha Mala, vrijdag begint het 21 daagse meditatie programma waar ik aan mee doe. Wel mooi want dan krijg ik ook mijn 1ste chemo.

De gordelroos neemt nu af en heb ik gelukkig veel minder pijn.

 

06-7-06 Donderdag.

Vandaag krijg ik een gratis Quatum heling van Wil. En weer deed mijn Navi het niet, gauw een uitdraai gemaakt, weer naar beneden en nog eens proberen. Navi zit in een andere stad. Bij het stoplicht weer geprobeerd en ja, ik hoorde een stem uit het duister. Prachtige heleing, hij is ruim 1 1/2 uur bezig geweest. Eerst de chakra's en daarna mijn borst. Af en toe viel ik even in slaap, Wil was enorm ontspannen en kan dan heel diep gaan. Ik voelde allerlei sensaties in mij borst. Warmte, verschuivingen, pijn en ik kon het cenrtum van mijn borst voelen. Wil zei dat vooral in het laatste kwartier veel gebeurde. En..... ik mag dinsdag nog een keer komen, daarna gaat hij voor een 10 daagse naar India. Terug deed Navi weer niets, ettelijke malen geprobeerd, uiteindelijk lukte het maar stuurde ze me door Rotterdam heen inplaats van naar de dichts bijzijnde ring om op de grote weg te komen.'s Avonds belde Marije, hoe ziet je oorbel er uit die je kwijt bent?

En ja hoor had Coen het gevonden naast een bankje bij hen op de galerij, ik dol gelukkig. Dat lag daar al 2 weken en was de enige plek waar we niet gezocht hadden. Het regent geluk voor mij.

 

07-7-06 Vrijdag.

Vanmorgen met Vara Deeksha Mala (21 daagse ritueel) begonnen. Niet om 5.30 zoals er stond maar om 6.45. Ik doe het op mijn manier met mijn intentie. En wat mijn lichaam aan kan.

En straks de confrontatie dat ik echt ziek ben.Om 10.50 moet ik op de afdeling zijn voor chemo, 4 uur met infuus. Maar ik ga er van uit dat het na een poosje wel weer weg zal zijn. Je bent er met elkaar. Ik neem een gezellig boek mee, mijn MP3, en Keys of Arcturians van Janosh. en een puzzelboekje. Mieke en Roos brengen me weg en komen me later weer halen. Ik krijg een cadeautje voor mijn 1ste chemo.

Het viel allemaal erg mee, even wennen aan hoe het allemaal toe ging. De chemo was ook korten dat gezegd was. Tussen de middag werd ik wat misselijk en zette de stoelstand op liggen, muziekje zen meditatie aan en heerlijk liggen soezen.Mieke en Roos kwamen me ophalen en door ons praten vroeg ik de verpleegkundige, ik voel me goed blijft dat nu zo. Nou dat kon ze niet zeggen maar ik toch medicijnen voor misselijkheid... nou nee! Ik kreeg van haar medicijnen mee en een recept voor meer. Gelukkig maar met het weekend voor de deur. Thuis een zetpil genomen en de rest opghaald. Ik was wel erg moe.

 

08-7-06 Zaterdag.

Vanacht onrustig geslapen, ik had een wiebel been.

Vanmorgen Vara Deeksha Mala gedaan en daar na de plantjes, heerlijk ritueel. Ik kreeg net een mail van Thea, ze had me meegenomen naar Milaan en ik alle dagen in A4 formaat op het altaar bij Anandagiri gelegen. Wat wordt er toch liefdevol voor mij gezorgd. Ik was er stil van.

Even een boodschap gedaan en gelijk de auto gestofzuigd, blaadjes, takjes en troepjes van Thijs.

Na een uurtjes heel snel 't autotje gewassen. Achteraf misschien niet slim want de vermoeidheid sloeg toe. Zelfs lezen ging niet meer, dus wachten tot bedtijd. Hangen op de bank, op bed enz. Maar beter dan misselijk zijn.

 

09-7-06 Zondag.

Ik ben erg moe, thee gezet, beschuit en weer naar bed. zomaar liggen doezelen tot 9 uur, gebeurt nooit!

Tiscali gebeld want de rekening voor mijn draadloos modem was 2x zo hoog als gezegd. Aardige dame die eindeloos heeft gezocht en gevonden, dat wordt dus ook weer geregeld.

Hoop dat ik morgen wat minder moe ben, ik kijk er naar uit.

De hele dag op bed gelegen en .....geslapen, ik ben enorm moe maar het is beter dan misselijk. Lezen gaat niet, eten ook niet zo veel vandaag. 's Avonds me uit bed gehesen en wat TV gekeken om 22.00 einde van de dag.

 

10-7-06 Maandag.

Laat op gestaan en net gedoucht, kan een hele handeling zijn. Dadelijk moet ik bij de apotheek het een en ander ophalen, gelukkig heb ik de auto, overdreven luxe voor die paar stappen maar nu wel nodig. En de afspraak met Wil voor Quantum Touch ook afbellen, dat redt ik niet en is met de auto te ver weg. Ik moet nog terug en wel veilig voor iedereen. Klinkt zielig maar dat ben ik niet, ik moet gewoon goed luisteren naar me zelf. Het zal elke dag wel wat beter gaan. Kreeg vanmorgen alweer een lieve kaart van Ria, en een mailtje van Jo.

Ik heb overdag niet geslapen maar wel veel op bed gelegen. Ik ben het wel maar in een vreemd lichaam, het reageert totaal anders dan ik gewend ben.

Ik heb bij Tup foto's opgehaald die mee naar India gaan, alles ligt nu klaar. De foto en brief voor Bhagavan, foto's van mij, mijn kinderen en kleinkinderen. Morgen komt Cyril en gaat alles mee voor de 10 daagse. De 2de portie voor de 21 daagse ligt ook al klaar.

Ik heb een 5de lot gewonnen bij de staatsloterij, ellke keer is het iets meer.

 

11-7-06 Dinsdag.

Goed geslapen wel vaak eruit geweest, ik was vroeg wakker maar ben lekker blijven liggen met een kopje thee. Alweer een vrolijk plaatje van Jo in mijn mail, ze verwent me vaak. Na 3 slokken koffie heb ik al weer genoeg. Ik ben benieuwd wie ik straks ben als ik klaar ben met de chemo. Maar dat kan nog wel even duren.

Mijn haartjes vallen wel uit, maar nog niet extreem. Straks komt Cyril mijn draadloos modem aan sluiten en kan ik zo nodig met mijn laptop in bed met compie bezig zijn. Ik hoop dat ik dan ook een betere verbinding heb met compie 1, want dat is de laatste tijd niet best.

Het ging allemaal nog al moeilijk met het aan sluiten, ook heel dom was we waren vergeten bij de laptop iets aan te zetten. Cyril voelde zich doodziek van mijn chemo, precies dezelfde dingen als ik voel. Hij vroeg hulp aan Amma en Bhagavan en ging het een poosje beter, later ben ik even op balkon gaan staan. Kan je nagaan wat chemo doet en dat het goed is dat je de 1ste week afstand houdt van iedereen. Arme verpleegsters ik bewonder ze! Heel veel post ontvangen:van mijn zus Leonie uit Californa met een ontroerende tekst, Roosje, Mieke en Dick, Carla op vakantie maar via een buurvrouw en van Letty. Zo bijzonder hoe iedereen aan mij denkt.

 

12-7-06 Woensdag.

Moe van het badderen even een poosje op bed gelegen en dat helpt. Een boterham met bio honing gegeten. Mijn smaak is zo veranderd, ik kan geen kaas meer zien laat staan eten, terwijl ik mijn hele leven bijna alleen kaas eet of rauwkost. Ik heb nog steeds moeite met drinken terwijl dat erg belangrijk is. Ook de na verschijnselen van de gordelroos spelen af en toe op.

Gisteren mijn 1ste hoofdoekje gemaakt, formaat boeren bonte zakdoek. Vandaag misschien een lange sjawl met de hand maar, dat vind ik niet erg.

Boodscap gedaan en even bij Blokker naar binnen, nou dat slenteren nekt je. tussen de middag meditatie gedaan en daarna nog even bliven liggen. 's Middags wilde ik mijn 2 orchideeën verpotten en ben ik op de fiets aarde gaan halen, op die manier ben ik minder moe! Ik moet elke keer het wiel uit vinden.

 

13-7-06 Donderdag.

Met Marije afgesproken dat ze bij de Super zou bellen als ze bijna klaar waren en dan zou ik naar ze toe komen. Ik popel om Thijs weer te zien en neem bellenblaas mee. Eerst was hij even afstandelijk en taste mijn energie af en daarna inhalen!!! Samen naar de markt en daarna naar A.H. Bij de visboer moest ik erg lang wachten en stortte bijna in, volgende keer moet ik even vragen of ze me willen helpen. Moet ik ook leren.

Thuis een boterham met makreel en even op bed gaan liggen. 's Middags gestofzuigd en de keukenvloer gedaan. En.....'s avonds gekookt en klein beetje maar toch.

 

14-7-06 Vrijdag.

Ik ben er weer.......met dat gevoel werd ik wakker. Heb de T-cell meditatie gedaan en ben vrolijk op gestaan. Toen ik zo moe was gebruikte ik geen één tool om me zelf te helpen. Ik verlang ook weer naar een deeksha.

Ik heb Clare gevraagd om te voelen wat ik nodig heb, gelukkig dat alles op afstand kan, want Cyril zit nu in het vliegtuig naar Chennai en vele met hem of zijn op vakantie!!! Jammer genoeg kon ik hem vannacht niet naar Schiphol brengen zoals ik beloofd had.

Ik ben vanmiddag naar Vlietzicht(langs de vaart) gegaan en heb mezelf verwend, weer eens met gezicht in de zon gezeten. 's Avonds naar Prime met Myreel Streep gekeken.

 

15-7-06 Zaterdag.

Meditatie gedaan in bed daarna Hammam gebadderd. Fluweel zacht.

Ik voel me heerlijk en zolang ik goed luister naar het lijfje gaat het goed. Bij het boodschappen doen zag ik dat de plantenbeurs uitverkoop had wegens vakantie, dus....hang begonia, hang plantje en 5 zonnebloemen voor 4,00 . Maar alles was erg zwaar, ik moest onderweg nog 3 boeken ophalen bij de bieb en dacht erover daar alles te laten staan en de auto te halen. Gelukkig was Marije in de bieb en heeft ze alles naar huis gesjouwd voor mij. Vanmiddag even langs de vaart gewandeld, heerlijk!!!

Met Letty gebeld en plannen gemaakt voor een eventuele vakantie in maart/april. Ze wilde nog even langs komen bij mij, hoera! Na vijf minuten belde ze terug haar man had gezegd waarom ga je morgen niet en woensdagavond terug. Ik ga hem knuffelen.

Er kwam een lief mailtje van Harmen hij had het net gehoord van mij en ging voor me bidden en zou mijn foto mee nemen naar Chennai. Zo lief!

 

20-7-06 Donderdag.

Vier heerlijke vakantie dagen, langs de zee gewandeld, gepraat, gerust, genoten en mooie dingen beleefd, o.a.:

 

17-7-06 Maandag.

Vanmorgen net op zaten Letty en ik met een kopje thee en opeens zei ze: ik zie Cyril hij ligt schaterlachend op de grond en kan haast niet stoppen met lachen. Nu is hij echt een Dasaji.(Cyril is bezig met zijn 10 daagse in Chennai) Ze was heel ontroerd, wij 3en zijn heel sterk verbonden en wat de één ervaart, ervaart de ander op zijn/haar eigen niveau. Even later zag ik mezelf in het wit op mijn knieën liggend met rondom mij de Cosmic Being’s die voor mij aan het bidden waren. De tranen rolden over mijn wangen. Woensdag na veel praten kon ik eindelijk aanvaarden dat ik het echt waard ben dat zoveel mensen over de hele wereld voor mij bidden en dat ik wel degelijk veel kan betekenen voor anderen.

Tegenwoordig is bijna elk moment er een van blijdschap of verwondering. Ik wist niet dat het leven zo mooi was en dat ik zo kan genieten..

 

21-7-06 Vrijdag.

Vanmorgen kamde ik mijn haar voor het douchen en....erg veel haar in mijn kam. Na het douchen weer en moest ik wel toe geven, het gaat uitvallen. Het was een raar gevoel een beetje buiten mezelf. Even bij Bhagavan om een knuffel gevraagd. Daarna de kapper gebeld en om 17.30 zou er iemand thuis komen om me kaal te maken. Ze was eerder klaar met haar werk en om 17.30 ging ik naar buiten. Mijn kale hoofdje valt erg mee, ik heb nog mijn eigen gezicht. De vuilniszak waar mijn haar in zit ben ik gelijk weg gaan gooien. Daarna naar mijn dochter gelopen, ze vond het erg mee vallen. Klein hoofddoekje om. Thuis vond ik het erg warm en heb het af gedaan. Ik had nog een smalle sjawl en heb die nu om, en zie je alleen een kaal kruintje (monnik)+ een beetje kaal achterhoofd, maar veel aangenamer met dit weer. Zo ga ik dus morgen de kapper betalen en naar de bieb. Ik voel me blij. Ávonds ben ik gaan fietesen zonder hoofdbandje, heerlijk.

 

29-7-06 Zaterdag.

Gisteren mijn 2de chemo gekregen, met licht en liefde stroomde het mijn lichaam binnen, heftiger dan vorige keer. Ik voelde mij gelijk erg moe en 's avonds had ik erg last van mijn benen en het duurde uren voordat ik sliep. Vanmorgen even naar de bieb gelopen, ook erg heftig. Liggend voel ik mij het beste, nog een paar dagen en ik ben er weer.

Tup gaat maandag naar Lelystad om de Vara Deeksa Mala af te ronden en doet dat gelijk voor mij zoals hij het alle 21 dagen het voor mij heeft gedaan. Heel lief en erg bijzonder. Zo kunnen ook nog mijn foto's aan Clare gegeven worden om mee naar India te gaan.

 

31-07-06 Maandag.

Tup gaat vandaag naar Lelystad om bij de Lelystars en speciaal Clare de Vara Deeksha Mala 21 daagse af te ronden. Hij doet dat gelijk voor mij zoals hij mij en mijn intentie de hele 21 dagen heeft gedragen.Omdat hij vrijdagavond eigenlijk klaar was is hij gewoon door gegaan t/m maandagochtend om in de energie te blijven!! Het is een prachtige en ontroerende ervaring voor hem geworden en Bhagavan roept hem naar India. Tup is zijn ervaring op papier aan het zetten en zal het te zijner tijd bij Ervaringen op www.onenessawakening.nl/ komen te staan, ik zal het dan aan geven op deze plek, het is de moeite waard om te lezen.

 

02-8-06 Woensdag.

Ik ben nog steeds erg moe en regelmatig misselijk. Na het het aankleden gauw op bed liggen en wat lezen. Gedurende de dag lig ik vaak op bed en tegen het einde van de middag gaat het gelukkig wat beter en kan ik op blijven, anders zou ik snachts niet slapen.Overdag neem ik het een en ander van de BBC op waar ik 's avonds naar kijk. Bij de bloedtest volgende keer ga ik vragen of ik meer medicijn tegen misselijkheid krijg tijdens de chemo. Ik voel zwak, als ik iets doe slaan de vlammen me uit.

Maar.......ik ga er vanuit dat ik overmorgen wakker word en wauw.....daar ben ik weer!

 

04-8-06 Vrijdag.

Sipperdepip......vandaag hoor ik stralend gezond wakker te worden. Ik werd even bij de les geroepen, het is dus geen vaste prik hoe je je na de chemo week voelt. Moe en misselijk, nog steeds. Ik wacht het weekend wel af en bel anders maandag de oncologie verpleegkundige om te vragen of dit een normale reaktie is. Het is pas de 2de keer en ik weet het verloop niet echt. Zoveel word je niet verteld, gelukkig heb ik zetpillen genoeg.

Gelukkig staan mijn emoties in de ijskast dus veel problemen heb ik er niet mee.Hoewel het is meer een verdoofd gevoel, net alsof je pillen tegen overspannenheid slikt. Dat is een soort bescherming denk ik.

 

6-08-2006 Zondag.

Ik luister naar de CD Dakshina van Deva Premal, ik had al 3 CD's van haar en nu deze CD die ook nog eens Deeksha geeft. Heerlijk rustig en lieflijk.Ik voel me nu eindelijk een stuk lekkerder en leef weer een beetje prettiger.

 

4 Augustus is de 21 daagse in Chennai India begonnen en nu ik daar niet aanwezig kan zijn verbind ik me elke dag met Amma en Bhagavan. Zolang ik thuis ben brandt ik een theelichtje, ik vraag 3x per dag een Deeksha aan Bhagavan en praat met hem. Gisteren heb ik een bos prachtige gele Lelies gekocht en die staan op mijn bureau, waarop en waar, aan de muur veel foto's staan en hangen van degene waar ik van houd. Amma en Bhagavan zijn daar ook aanwezig. Alle post die ik krijg heb ik op de schuifdeur links van mij geplakt, zo ben ik omringt met LIEFDE.

Het voelt goed aan en doe ik op mijn manier en met mijn intentie toch mee met de 21 daagse in Chennai.

 

7-08-06 Maandag.

Vanmorgen stak ik de kaars aan en vroeg Deeksha, het was een fijn gevoel. Opeens deed ik mijn geopende handen omhoog, boven mijn hoofd en liet ze daarna langzaam zakken en de energie/ deeksha? stroomde over mij heen. Dit gebeurde 3 maal en tranen van ontroering liepen over mijn gezicht.

Het maakt niets uit Wie je bent of Waar je bent, op Het moment ontvang je wat je nodig hebt.

Even aards ik heb de tegels in de keuken schoon gemaakt, gedeeltelijk zittend maar het glimt weer.

 

09-8-2006 Dinsdag.

je ligt op het altaar hier.. en lucia heeft nog twee roze harte-
kaarsjes meegebracht die we ernaast hebben gezet. We gaan ze samen morgen of een andere dag met een kleine ceremonie aansteken! Famke, de energie is hier enorm sterk, het is soms bijna niet te geloven, maar als je hier zit, dan kun je niet anders dan het voelen, dus moet je het wel geloven, maar soms moet ik mezelf even knijpen.. het is niets dan GRACE wat hier vloeit, net alsof je in Sathyaloka zelf bent aangekomen (de hoogste regionen).
ik heb al meerdere prayers voor je gedaan en het feit dat je hier op
het altaar ligt moet wel een impact op je hebben.
als ik nog een keer tijd heb (heb niet veel tijd hier in chennai, erg druk met helpen) dan zal ik je nog eens mailen, anders wens ik dat je een hele fijne uitwerking zult hebben.
Veel liefs Clare

En het gaat nog steeds prima, ik ben erg fit.Gisteren met Mieke en Roos wezen winkelen in Maassluis. Ik heb ons in een zeepjes winkel verwend. Later een heerlijke lunch. Het was zo gezellig!!!

11-08-06 Vrijdag. Zoals jullie boven hebben gelezen gebruik ik nu Flor essence, om het niet te duur te maken heb ik de tea besteld en maak ik de essence zelf. Voel me net een heks want het moet gekookt enz, maar het geeft wel voldoening er zelf mee bezig te zijn. De Graviola slik ik niet omdat ik zomaar alles slik en overal achter aan loop maar: stel dat er na de volgende 4 kuren niets gebeurd is dan zou ik me toch voor mijn hoofd slaan dat ik geen Graviola heb genomen. Na de kuur kan ik altijd verder beslissen wat ik doe.

18-8-06 Vrijdag.   Gisteren bloed geprikt en ik mocht chemo. Alleen de internist gaf me het idee dat mijn bloed slechter was en vandaag vroeg ik het aan de verpleegster: ik was eigenlijk vooruit gegaan. Witte bloedlichaampjes, ik had 2.2 nu was het 2.5 en hoe hoger hoe beter. Dan denk ik toch even en zo iemand moet mij genezen? Gelukkig werken ze in een team!Ik kreeg ook geen andere medicijnen voor de misselijkheid, eerst weer proberen en anders maandag bellen, dus eerst beroerd worden en dan krijg je wat. Ik weet nu wel welk medicijn ik moet vragen, Ement schijnt goed te helpen maar is erg duur. Na de chemo 2 uur op bed gelegen, tabletje ingenomen en afwachten maar.         Jo is naar Wittem met haar zusters en er brandt 8 dagen een kaars voor haar familie en voor mij. Verder staat mijn naam in het Intentie boek en wordt mijn naam zondag bij de Hoogmis genoemd. Dat is weer boffen.

23-8-06 Woensdag.                                                  Ik ben boos, maar eigenlijk verschrikkelijk teleurgesteld in de internist en een oncologie verpleegkundige. Maandag was ik nog erg misselijk en belde naar het ziekenhuis voor de pillen die ik kon krijgen volgens  internist Braun. Nou niet dus, die fijne tabletten neem je voor de chemo in en dan nog 2 dagen in. Dus weer een week misselijk. Gisteren belde ik dat ik Premaran(zetpillen) er bij moest hebben, het werd direkt gefaxt.Dus kreeg ik tabletten, ik belde en het was hetzelfde middel. Vanmorgen een tablet ingenomen en direkt werd ik ziek!!!! ik heb zelfs een emmer gepakt en ik begon spontaan te hyperventileren. Na een poos toen het weer iets beter ging het ziekenhuis gebeld. Na 3x door verbonden te zijn kreeg ik een verpleegkunidge en na wat heen en weer gepraat krijg ik nu mijn zetpillen maar moet na die pil wel 3 uur wachten met innemen. Ik snap niet als je om het één vraagt je het ander krijgt. Bij het volgende bloedprikken zal ik het nogmaals vertellen, ze willen graag respons om van te leren.Dat kan!                                                                               's Avonds kijg ik krijg ik per telefoon een healing van Cyril hij zingt de Moola Mantra en de tranen rollen,later wordt een diep verlangen van mij vervuld Bhagavan omarmt mij en staan wij wang aan wang!.......Ik voel dat er veel gebeurd in mijn L.borst en oksel.

27-8-06 Zondag.                                                                      Ik ben een soort van uit de as herrezen!!! Ik doe het weer, volgens mijn zus nog net niet helemaal, per telefoon schijn je dat goed te kunnen horen. Je hebt natuurlijk steeds meer rest chemo in je lijf dus zal het steeds heftiger worden. Maar je bent het net als pijn gauw vergeten.                                                                                Voor vanmiddag heb ik 2 dingen op het programma:  een expositie van Spirits in Stone in Naaldwijk, Afrikaanse beelden waarvan ik de meeste erg mooi vindt en er vorig jaar een van gekocht heb. En een Deeksha bijeenkomst op de weg terug in Wateringen van Thea scholtes en vele anderen. Maar of ik het allemaal waar maak, ik kan wel even gaan rusten voor ik weg ga. Het klinkt als stokoud realiseer ik me. Het is denk ik meer elke keer opnieuw een beetje wennen aan het gewone leven.   Mijn 21 daagse in India en waar ik hier aan mee gedaan heb was donderdag af gelopen en gek genoeg voelt het voor mij erg leeg, elke dag was ik bezig met kaarsen en zat ik in hun energie. Momenteel krijg ik elke dag healing van Cyril, meestal belt hij even. Zijn stem straalt zoveel Liefde uit en geeft al Deeksha. Ik voel duidelijk reactie in mijn L.borst en L.oksel tijdens en na de healing. We zullen het wonder mee maken eind oktober, dan moet alles schoon zijn want dan komen er weer onderzoeken.

28-8-06 Maandag.                                                                                  Ik krijg veel healing Deeksha en voel het werken in de plekken met kanker. Gisteren ben ik naar de bijeenkomst in Wateringen geweest bij Thea. Het was net een thuiskomen, iedereen was zo lief en blij mij te zien en ik werd vele malen omhelsd. De energiën zijn veranderd en ik voelde daardoor niet veel en mijn gedachten gierden door mijn hoofd, ego speelde  de baas.Toen ben ik bewust naar mijn hart gegaan en zag dat daar een zwarte klomp steen werd weg gehaald en daar onder zag ik mijn hart, bloedrood stralend als diamant. Rondom zaten nog wat dunne steen schilfers. Ik heb 7x Deeksha ontvangen en regelmatig liepen er tranen van emotie langs mijn wangen. Later zag ik Bhagavan wel 8 meter groot.

Vandaag begreep ik opeens waarom ik kanker had gekregen. Ik loop voor een ander de benen uit mijn spreekwoordelijke kont, voor mezelf ben ik wel veel liever geworden maar heb mezelf nooit als belangrijk gezien. Aandacht had ik dus niet nodig, vond ik eng, laat mij maar op de achtergrond. Nu besef ik pas hoe fijn het is om je welkom te voelen, te accepteren dat je belangrijk bent in het geheel. Je op die manier te geven aan anderen, het is veel eerlijker. Zonder kanker had het nog jaren kunen duren voordat ik zover had kunnen komen.

10 dagen geleden kreeg mijn beste vriendin dezelfde verschijnselen als ik aan de rechterkant en moest naar de mamapoli. We hadden 4 dagen voor genezing. Gelukkig was Cyril net terug uit India hij is net 112 voor ons. En dinsdag ochtend was Letty schoon, er waren vlekken weefsel opeenhoping te zien fase 3, maar het was toch goed zei de chirurch. Ze moet nu elk half jaar voor controle terug. Letty moest "echt" voor haar zelf leren kiezen en deze schok was groot genoeg om haar wakker te maken en ze heeft mij als voorbeeld voor de gevolgen als je niet luistert.

Lieve Amma en Bhagavan, de Devine Christ, Deeksha,  iedereen en alles die ook mee geholpen heeft aan haar genezing, gratitude.

 

02-9-06 Zaterdag. 

Ik heb een heerlijke week achter de rug.Eindelijk vanuit mijn hart mijn verjaardag gevierd,ik heb genoten en ben verwend, ik ben 63 jaar geworden. 's Avonds bij de Vietnamees gegeten, zo lekker en we hebben 2x van een heerlijke lunch genoten.

De perikelen met het ziekenhuis gaan gewoon door. Ik heb al langer dan een week blaas ontsteking en daar een kuur voor. Omdat het niet echt weg gaat heeft de huisarts het nog even gecontroleerd en ik heb nog steeds een ontsteking. De assistente zei dat ik nu de verpleegkundige moest bellen die het dan met de internist kon bespreken, hoe verder. Nou die verpleegkundige vond dat maar afschuiverij! Ik zei ik ben niet de enige kankerpatient uit de praktijk en dit is de weg die ze lopen. Ze zou de internist vragen wat er moest gebeuren en me terug bellen. Dat deed ze, de internist was al weg....maar ik kwam toch maandag. Ja, maar vrijdag heb ik chemo....als je ziek bent stellen we dat uit. Je wordt bedankt zei ik, dat wil ik toch niet!!!

De dokters assistente zei dat ik mijn verhaal met naam van de verpleegkundige aan de internist moest vertellen zij zou het met de huisdokter opnemen ze was erg boos.

Wordt vervolgt.

 

04-9-06 Maandag.

Degene die bloed moest prikken bij mij was degene die zo lelijk over mijn arts sprak!!! Ze ratelde maar door tot ik zei stop----stop enz. Ik zei:ik ben hier de patiënt, er wordt mij verteld hier de dingen die niet goed gaan te vertellen. Ik heb mijn verhaal gedaan maar ze luisterde niet echt. Mijn recept en pil voor de chemo lag klaar.

Mijn internist Dr. ruit was erg aardig, mijn urine moest gelijk op kweek en hij hoopte dat de chemo door kon gaan. Hij heeft mij onderzocht en veel gevraagd. Jammer genoeg was de bloeduitslag nog niet klaar, dus afwachten maar. De blaasontsteking zit er nog steeds.

 

06-9-06 Dinsdag.

Ik belde het ziekenhuis en het bloed was niet goed, 2.00. Donderdag moet ik heel vroeg bloed laten prikken en dan bellen. ik krijg dan gelijk de uitslag van de urinekweek. Afwachten of ik chemo mag. Ik heb Biodream gebeld of ik Active 2x per dag mag en dat kan maar of dat met 2x extra al kan helpen?

Ik was maar net bezig en die blaasontsteking werkt tegen.

 

07-9-06 Donderdag.

Mijn bloed is van 2.0 naar 2.6 dus mag ik chemo. Mijn urinekweek staat op ontsteking maar was een verkeerde kweek en kan ik nog geen medicijnen krijgen. Morgen urine mee naar de chemo en volgende week woensdag uitslag. Zonde hè, mijn witte bloedlichaampjes hebben wel wat anders te doen!!!! Ik blijf Active dus nog maar een poosje dubbel slikken.

 

Naar Cyril gegaan voor Deeksha. Eerst deed hij mee aan een Healing Deeksha op afstand, daarna gaf hij mij een Healing Deeksha op afstand. Het was indrukwekkend om daar bij te mogen zijn en het is ontroerend als je hem liefdevol hoort zingen. We hebben even heel rustig en zachtjes met elkaar gesproken en daarna kreeg ik Deeksha.

Oh wat is de energie verandert en heerlijk. Ik voelde blijdschap en rust in mij komen. De Deeksha begon trouwens ruim voordat Cyril begon, grapje van Bhagavan. Later vroeg ik aan hem met een grote glimlach op mijn gezicht: glim ik net zo mooi als jij? Ja, zei hij.

Hij legde mij uit dat er die avond, eigenlijk ochtend bij ons, in Amerika een Homa werd gehouden en dat ik daar aan mee kon doen met 2 wensen, 1 voor healing en 1 persoonlijke wens. Voordat ik ging slapen kon ik een ritueel doen. Je begrijpt dat ik erg dankbaar was dat dit op mijn pad kwam.

 

06-9-06 Dinsdag.

Ik belde het ziekenhuis en het bloed was niet goed, 2.00. Donderdag moet ik heel vroeg bloed laten prikken en dan bellen. ik krijg dan gelijk de uitslag van de urinekweek. Afwachten of ik chemo mag. Ik heb Biodream gebeld of ik Active 2x per dag mag en dat kan maar of dat met 2x extra al kan helpen?

Ik was maar net bezig en die blaasontsteking werkt tegen.

 

07-9-06 Donderdag.

Mijn bloed is van 2.0 naar 2.6 dus mag ik chemo. Mijn urinekweek staat op ontsteking maar was een verkeerde kweek en kan ik nog geen medicijnen krijgen. Morgen urine mee naar de chemo en volgende week woensdag uitslag. Zonde hè, mijn witte bloedlichaampjes hebben wel wat anders te doen!!!! Ik blijf Active dus nog maar een poosje dubbel slikken.

 

Naar Cyril gegaan voor Deeksha. Eerst deed hij mee aan een Healing Deeksha op afstand, daarna gaf hij mij een Healing Deeksha op afstand. Het was indrukwekkend om daar bij te mogen zijn en het is ontroerend als je hem liefdevol hoort zingen. We hebben even heel rustig en zachtjes met elkaar gesproken en daarna kreeg ik Deeksha.

Oh wat is de energie verandert en heerlijk. Ik voelde blijdschap en rust in mij komen. De Deeksha begon trouwens ruim voordat Cyril begon, grapje van Bhagavan. Later vroeg ik aan hem met een grote glimlach op mijn gezicht: glim ik net zo mooi als jij? Ja, zei hij.

Hij legde mij uit dat er die avond, eigenlijk ochtend bij ons, in Amerika een Homa werd gehouden en dat ik daar aan mee kon doen met 2 wensen, 1 voor healing en 1 persoonlijke wens. Voordat ik ging slapen kon ik een ritueel doen. Je begrijpt dat ik erg dankbaar was dat dit op mijn pad kwam.

 

08-9-06 Vrijdag.

Emend ingenomen en naar het ziekenhuis. Ik kreeg enorm veel aandacht, de verpleegkundigen hadden van de fouten gehoord, later kwam een verpleegkundige die zei: ik had je aan de telefoon en moest je gaan zeggen dat je nu geen medicijn kon krijgen, ik vond dat heel erg naar.Er kwam weer een fout van Dr.Braun naar buiten. Vervolg, hier is mijn urine: dat wisten ze en de 2de verpleegkundige was zo slim om te ontdekken dat het nooit steriel kon zijn in mijn flesje en dan ging de kweek weer niet door! Ze was helemaal verbouwereerd hoe zo iets kon gebeuren. Zou je nog eens kunnen plassen, ja hoor ik ga wel. Zij potjes gehaald en kreeg ik gelijk extra voor mee naar huis. De andere verpleegkundige is het zelf naar het Lab gaan brengen, normaal gaat het in de ijskast en haalt een ander dat op. Dus praten helpt wel.

Ik heb nog met één van hen een heel fijn spiritueel gesprek gehad. En ik merkte dat ze grote mensenkennis had.

Ik vertelde nog van mijn Pavlov reactie dat ik 3 dagen voor de chemo al misselijk wordt, het bestaat echt en heeft een naam, veel meer mensen hebben daar last van. Weet ik tenminste dat ik niet ziek ben.

 

12-9-06 Dinsdag.

Emend en de andere pil heeft wel geholpen, ik ben helder in mijn hoofd en niet zo beroerd als anders, wel erg moe als ik iets doe. Maar dat is niet zo gek.

 

13-9-06 Woensdag

Dit valt tegen ik ben weer misselijk en heb last van mijn rechter oog het is erg droog en dat vindt mijn lens niet leuk. Ijs er op helpt niet en de lens gaat uit. Er komt wel weer een eind aan deze dag..

 

14-9-06 Donderdag.

Ik bel de huisarts want de ader in mijn linkerpols blijft pijnlijk, de assisitente zegt dat ik beter eerst de oncologie verpleegkundige kan bellen, anders mag ik langs komen. Ik mag gelijk naar naar het ziekenhuis komen zodat ze het even kan zien. Het is een aderontsteking en ze weet niet hoe gauw dat geneest, kan pas na de laatste chemo. We hebben nog even zitten praten.

 

15-9-06 Vrijdag.

Vannacht sloeg ik met mijn hand tegen de ontsteking in mijn andere arm, nu is het erg heftig en ik hoop dat ik mijn arm kan blijven bewegen.

Vanmorgen hier in Vlaardingen naar een kapsalon die ook pruiken heeft geweest. Ja, ja, pruiken die je uit een folder moet kiezen, die zijn dan kant en klaar en als het niet past, legt ze er een plooitje in of knipt er een stukje uit en naait het dan weer vast. En de prijs.......maar 500---550 euro!!! En ouderwetse modellen die allemaal een beetje het zelfde lijken. Strakjes naar Rotterdam naar een groot bedrijf, ik ben benieuwd. De man die mij hielp kende zijn vak. Het was heel raar mijzelf weer met haar te zien en het duurde lang voordat ik mezelf weer echt herkende. Uieindelijk kwamen we op een pruik uit die goed paste bij mijn gezicht en mijn zijn. Toen de prijs:675,00 euro, waarvan 310,-- voor mijn rekening. Ik heb gezegd dat ik daar nog eens goed over na moest denken.

 

16-9-06 Zaterdag.

Via de rente punten van de giro nam ik een kort abonnement op Onkruid. En dat had ik net nodig!

Ik was een beetje verdwaald en gaf de moed op zodat ik uiteindelijk over 2 chemo's niet zo zou schrikken als de operatie niet door zou gaan. Ik heb nu 4 chemo's achter de rug, na elke kuur ben ik langer beroerd. Van de ene seconde op de andere ben ik misselijk, mijn smaak verdwijnt, mijn mond is droog, mijn keel kapot, mijn aders ontstoken. Mijn lichaam heeft het erg zwaar. Maar als ik beter naar mijn lichaam ga luisteren en gewoon steeds ga rusten zal ik mij wat beter voelen. Ik ben nu eenmaal ziek en dat vergeet ik vaak, mijn borst is nog net zo groot, loslaten maar.

Overgave: Het gebeurt zoals het gebeurt en uiteindelijk heb ik er geen invloed op. Ooit was ik het met mijn levensplan eens en als het al zou mogen veranderen dan zou dat goed moeten zijn voor het grote geheel en niet in mijn hand liggen. Het enige wat ik kan doen is mijn zaakjes regelen en van elk moment onderweg genieten. Niet teveel invullen.

Ik las in Onkruid al de artikelen over Boeddhisme en schrok nogal hoe ver ik was afgedwaald. Hoeveel ik van de mooie en eigenlijk makkelijke regels van het Boeddhisme had los gelaten in de loop der tijd. En hoeveel rust en blijdschap het me kon geven als ik dat weer zou gaan beoefenen. Goed voor mijzelf en iedereen en alles om mij heen. Ik betrap me vele malen per dag op oude denkpatronen, lach en verander ze gauw. Het voelt goed!

17-9-06 Zondag. Het zou niet gek zijn als ik eindelijk eens tot me door liet dringen dat mijn lichaam ziek is, omdat het hard werkt voor mij en de chemo de gezonde cellen doodt! Ik verwacht nog steeds, chemo voorbij en alles is weer normaal. Zo is het niet. En nu dat kwartje gevallen is voelt het beter. Je hoeft niet naar buiten of iets te ondernemen om te genieten het kan ook binnen of op balkon. Een grote groep koolmeesjes is weer terug en doet zich te goed aan vetbollen die ik bewaard had voor ze. Verder is het een eldorado van kleine insectjes tussen mijn planten. Ook moeder mus is terug en woont weer tussen de regenpijp.Ze roept alle op om bij te komen buurten. Ik had een heerlijk gesprek met Marije over de Pruik vanmorgen vroeg. En wat geef je normaal uit aan de kappper? Hoe vaak ga je er naar toe? Ja als je het zo bekijkt valt die 310,-- wel mee. Letty belde gisteren en vertelde over een recensie van een boek: Meisje met 9 pruiken. Een jonge vrouw met kanker die wel een beetje op mij leek en ook overal tegen aan liep. Gelijk besteld, misschien kan ik er dingen uit halen die mij onderweg helpen.

19-9-06 Dinsdag.  En eindelijk weer een leefbare dag. Eerst urine naar de dokter gebracht, ik denk dat ik weer blaasontsteking heb. Daarna rustig aan gedaan en steeds als ik maar dacht dat ik misselijk werd gezegd: je hebt geen chemo, je hoeft niet misselijk te zijn. Ik denk dat mijn Pavlov syndroom de overhand neemt en dat wil ik stoppen. En ik heb mijn pruik besteld en nu maar duimen dat het wordt zoals de man me uitlegde. Ik heb nog gebeld voor info, eventueel proefpassen, hij was erg verbaasd, hoezo proefpassen klaar is klaar. Ik stuur een heleboel pruikemakers engelen naar hem toe en blijf duimen.

25-9-06 Maandag. Gisteren kon ik met Cyril mee rijden naar A'dam naar een Deeksha middag. Het mooie is dat als Cyril denkt aan Deeksha geven hij in die staat komt. En dat kan ik goed zien. Maar ik weet ook hoe groot zijn overgave is naar God en de Divine Christ en dat Bhagavan er voor zorgt dat hij veilig komt waar hij moet zijn! Het was geweldig en ik kon mij ook helemaal overgeven. Cyril zat regelmatig met gevouwen handen op zijn stuur en zijn hoofd rustend tegen de nekstandaard. Het had mij niet verbaasd als hij zijn ogen gesloten had gehad. Maar het rijden ging prima, netjes in de spiegel kijken enz. Het lichaam werd bestuurd door Bhagavan en reageerde daar op. Het was heerlijk om weer eens onder de mensen te zijn en door alle Deekshagevers die ik ken omhelst te worden. Ook mensen uit de augustusgroep waren aanwezig. Het was een fijne middag met als extra Anabel die prachtige liedjes voor ons zong. De kring van Deekshagevers om ons heen gaven een heel fijne afstands Deekhsa. Later tijdens een geleide meditatie door Onno kregen we, als je dat wilde 7 Deeksha's. Clare ronde af en zong een prachtige mantra voor ons en met elkaar hebben we de Moola Mantra gezongen. Cyril en ik hebben een broodje Falafel gegeten en zijn daarna naar huis gereden. Door het boekje de Bondgenoot wat ik aan het lezen ben kom ik er achter dat ik nog steeds niet 100% achter mijzelf sta, dat ik mijzelf nog steeds niet voor 100% kan eren en liefhebben en dat stagneert wel mijn genezing. En als ik er achter sta dat we allemaal één zijn en allemaal een vonk van God zijn dan heb ik nog wat werk te doen aan mijzelf.

27-9-06 Woensdag. Bloedprikken en naar Dr.Ruit. Ik vertelde dat ik mijn borst zo groot vond en dat ik op verschillende plekken pijn had er in en ik het niet vertrouwde. Hij zou me goed onderzoeken en dat was best gevoelig. Maar...hij vond het kleiner, ik binnen of buiten, hij binnen. Hij zei eerst was de tumor hard en nu zacht en kleiner, van 10 cm naar 6 cm en hij was erg optimistisch. Verder mijn lichaam beklopt en alles was goed, hij ging voor een operatie, ik ook dus! Ik heb gelijk alvast een afspraak gekregen met de chirurch. Toen ik thuis was belde ik voor de bloed uitslag, die was erg laag 2.1 en de verpleegkundige moest eerst aan Ruit vragen of ik vrijdag wel chemo mocht. Net hoorde ik dat het door ging.Dus ik ga er voor!!!

30-9-2006 Zaterdag. Gisteren chemo en het ging wel redelijk. Om 5 uur kreeg ik een heling van Hike die in mijn augustus groep zat naar Chennai. Iedereen aan geroepen en moeder Maria stond er gelijk, de ogen van Bhagavan en vele anderen, Cyril en even later veranderde hij in zijn grote broer een prachtige grote Dasaji uit Chennai. Letty kwam ook nog.Ik krijg een week lang elke dag zo'n healing van een 1/2 uur,erg lief. Vandaag gaat het redelijk en heb ik mijn pruik opgehaald, goed gedaan al is het wel even wennen. Ik hoop van de week een foto op de site te zetten.

09-10-2006.Maandag Marije is jarig en met moeders gaat het goed. Met hulp van Hike(zij zat in mijn india groep) ben ik de chemo week goed door gekomen, ik heb een week lang een afstands behandeling van haar ontvangen.De nieuwe tabletten helpen goed tegen de misselijkheid en ik blijf ze innemen want mijn maag is een zwakke plek. Ook de tuinkruiden bouillion van Knorr helpt op de vervelende momenten.Ik zie gelijk een lachend varken, hij zit er niet in!

10-10-2006 Dinsdag.HOERA--HOERA--HOERA. Ik ben bij de chirurch geweest, ze vond de borst erg veranderd en gaat voor Een operatie. De borst moet eraf en de okselklieren eruit, dat ligt aan mijn vorm van kanker. Daarna krijg ik bestralingen en later Een reconstructie operatie. Ze was erg blij met dit resultaat en ik nog meer.In de week van 6 of 13 november word ik geopereerd. Daar mee ben ik en zijn al mijn helpers, constant bezig geweest. Dank lieve Amma en Bhagavan.

13-10-2006 Vrijdag. Met Letty Vlaardingen in, eest naar de speciale BH winkel met haar. In de winkel is veel gebeurd, de dame die zelf kanker heeft gehad was erg blij voor mij en zeer geëmotioneerd. Ik liep met haar naar de keuken en ze moest erg huilen,armen om elkaar heen en loslaten van haar eigen proces. Later fluisterde ze in mijn oor, ik zal voor je bidden. Ondertussen werd Letty door de andere dame geholpen en toen ze klaar waren liep ze mee tot aan de buitendeur. Heel bijzonder. Zo hadden we in nog 2 zaken een bijzonder contact moment. Ook mensen op straat keken naar ons, ik heb me in maanden in niet zo goed en sterk gevoeld. Toen zijn we gaan lunchen in Léscargot. Daar zag ik op een gegeven moment iemand achter Letty staan, ik zei dat en op dat moment zag ik dat ze ze één werden! Letty voelde een klik in haar hart, ik vroeg wie het was maar daar stopte mijn ervaring. Letty vertelde het is Babaji! allemaal cadeautjes!!!

18-10-2006 Woensdag. Bloed prikken en dr.Ruit.Mijn bloed is altijd 2.1 maar ik mag vrijdag mijn laatste chemo. Ik krijg na de operatie 20 bestralingen, elke dag 1. Het is in R'dam of Delft, als ik zelf kan rijden kies ik voor Delft daar kan je parkeren bij de Daniël de Hoed niet. Verder krijg ik een hormonen kuur van 9 maanden, ik mag gelijk na de operatie beginnen. Weer besproken dat mijn rechter borst ook steeds terugkerend pijn doet. Eerst zei hij je wordt toch elk jaar na gekeken, ja zei ik maar links hadden ze niets gezien. Nu hebben we af gesproken dat als de pijn terug blijft komen ik een echo krijg, dus ik ben weer tevreden daar kan ik mee leven. Ze opereren toch maar 1 borst tegelijk.

20-10-2006 Vrijdag. Eerst een gesprek met de narcotiseur. Ze luistert erg goed en noteert alles. Ik mag een kussen voor mijn nek mee nemen naar de operatie en zo lekker mogelijk gaan liggen. Ze neemt het smalste buisje voor mijn keel omdat die zo nauw is. En ik krijg gelijk een morfine pompje voor de pijn.Bij de chemo waren de verpleegkundige erg blij dat ik geopereerd mag worden en je ziet dat het recht uit hun hart komt. Nog wat vragen gesteld over de verpleeging. Ik mag mijn eigen hoofdkussen mee nemen en daar ben ik hel blij mee. De nieuwe versterkte gedachten van 17 oktober werken zo goed! Ik heb meer smaak en voel me voor een chemo week fantastisch, gisteren ben ik Vlaardingen in geweest en heb me bij de wereld winkel verwend.Nu maak ik alvast wensen voor tijdens en na de operatie, het werkt!! Dank je wel voor degene die dit bericht heeft door gekregen en door gegeven!

27-10-2006 Vrijdag. Acupunctuur! Mijn lever maakt overuren maar dat is zo gelaten voor het ontgiften. Maag en darmen hielden hitte vast, longen en hart stonden op een laag pitje. Het vullen wat altijd heerlijk is was nu dodelijk vermoeiend. Mijn lichaam kan niet veel meer hebben. Na de acupunctuur heb 1 1/2 uur gelegen om bij te komen. Nu ga ik 9 nov. weer anders wordt het teveel.

30-10-2006  Maandag. De chemo is achter de rug maar mijn lichaam weet dat kennelijk niet, ik ben nog steeds bij vlagen misselijk, ik ruik mijn eten maar proef maar 1 ingrediënt, mijn mond is stroef van binnen maar speeksel genoeg. Ik wil naar buiten de natuur in maar alles is teveel. Wat wel heel fijn is dat ik weer kan lezen, ik nam tijdens de chemo niets op.Door compie ben ik met de buitenwereld verbonden en het gaat er alleen om zo sterk mogelijk te worden voor de operatie! Alle leuke, fijne dingen waar ik nu niet naar toe kan, komen volgend jaar wel weer aan bod.

03-11-2006 Vrijdag. Ik ben er weer een beetje, de gordijntjes gaan open en ik doe weer een beetje mee met de wereld. Het is nu 2 weken na de laatste chemo. Er zit nog 1 zweertje in mijn mond.Langzamerhand krabbel ik op uit een grijze wereld, maar het was wel heftig deze keer. Ik heb al een week geen trek in eten en proef ook nauwelijks iets of maar 1 onderdeel, heel vreemd. Ik zag vanmorgen dat ik afgevallen was maar dat komt wel weer goed. Dinsdag ga ik naar de huisdokter om even bij te praten en wat vreemde pijntjes te overleggen met haar. Ik ben nu wel heel gauw ongerust als ik een paar dagen de zelfde pijn voel. Maar even loslaten.

09-11-2006 Vrijdag.                                                                          Heel fijn gesprek gehad bij de dokter en na al die maanden weet ik nu pas hoe mijn kanker heet, ik kreeg in het ziekenhuis nooit antwoord en liet het maar. Mastitis Carcinomatosa, maar 1 % van de vrouwen krijgt deze heftige vorm. Verder ben ik kern gezond en al mijn klachten komen nog steeds van de chemo. Ik kreeg maag tabletten. 's Middags in het ziekenhuis ook eindelijk een goed gesprek en uitleg over de operatie. Ik krijg 3 drains, 1 in de oksel en die lekt meestal het langst. Je gaat pas naar huis als de drains eruit zijn. Gisteren naar acupuntuur geweest, alles was goed behalve mijn long en nier meridiaan. En dat geeft ook mijn maagklachten. Gisteravond kon ik al beter eten, wonderbaarlijk. Kan ik nog even aansterken voor de operatie.

13-11-2006 Maandag.                                                                       Nog steeds last van mijn maag en rechter borst en ik word er knap nerveus van, afspraak bij de huisarts. Eigenlijk moet ik een maagonderzoek maar dat lukt niet meer voor de operatie, ik krijg Pomperidon het klinkt als een goed wijn. Verder vraag ik Oxzapam om rustig te worden. En de pillen helpen in de loop van de dag zakt de misselijkheid en het nare gevoel. Zo gaat het beter en kan ik nog het een en ander in huis doen. In het ziekenhuis ga ik een echo vragen voor mijn rechter borst.

22-11-2006 Woensdag.                                                          Afgelopen donderdag 16 nov. ben ik geopereerd, alles is goed verlopen en 's avonds zat ik al op een postoel. Ik heb weinig pijn gehad alleen af en toe in mijn arm en daar was het morfinepompje voor. De volgende dag was ik misselijk en daarvoor kreeg ik wat in mijn infuus. Alles veriep goed geen complicaties. Ik kreeg elke dag van 5 healers een healing en dat heeft zeker geholpen. Zondag mocht mijn 1ste drain eruit en maandag de 2de en moest ik naar huis. Taxi gebeld want mijn dochter had 2 dagen geen auto. Nu thuis verloopt alles prima, ik heb alleen wat pijn in mijn arm verder niet. Maandag ga ik oefeningen leren voor mijn arm en dinsdag naar de chirurg voor de uitslag van de snijvlakken.

24-11-2006 Vrijdag.                                                                 Vanmorgen het ziekenhuis gebeld over de vocht opslag onder mijn linker arm, ik mocht even langs komen. Eh ja....dus maar even proberen of ik met de auto kan. Blokje om en het ging.Dus met de auto naar Schiedam, er zit inderdaad vocht maar het kan nog veel erger worden, in het uiterste geval halen ze het met een punctie weg. Kijk als dat nu verteld wordt als je het ziekenhuis verlaat!!!Maar goed, nog wat gevraagd en weer naar huis.ik heb nog last van de narcose en ga mijn ontgiftings thee weer maken. 's Middags nog een blokje om gelopen.Rond vieren belde Cyril om een afstands Deeksha te geven vanwege de speciale hoge Christus energie die vandaag neer daalt. Fijn dat hij altijd aan me denkt. s'Avonds heb ik mijn speciale kaars aan gestoken en me verbonden met alle deeksha mensen, mooie ervaring. En elke keer vraag ik of zo'n staat permanent mag zijn. Buiten de klachten die bij die perode horen voel ik mij erg goed en dat is winst!

29-11-2006 Woensdag.                                                                  Gisteren was ik bij de chirurg. De pathaloog die het snijvlak van de operatie moet beoordelen kwam er niet uit en wil het a.s. dinsdagmiddag bespreken met het team van de Daniël de Hoed. Woensdagmiddag hoor ik dan hopelijk de uitslag. Mijn arts is op vakantie, een arts is ziek en de nieuwe arts heeft geen spreekuur die week. Hoor ik niets bel ik woensdag of donderdag zelf. De chemo had niet gewerkt bij de okselklieren. Dat houdt in dat via de klier die het hoogste in de oksel zat, kanker in andere lympklieren kan zitten. Achter het sleutelbeen en borstbeen. Daar is bestraling dan weer goed voor. Er was over 20x gesproken en ik reken nu maar op 33x dan kan het niet tegenvallen. Zo moeten mijn plannen steeds bij gesteld worden, maar ik blijf plannen maken.

Lichamelijk voel ik me enorm goed en daar blijf ik aan werken!
 
02-12-2006 Zaterdag. Het valt allemaal niet mee maar de laatste dagen gaat het beter. Ik had een mooie ervaring van de week.Terwijl ik met Letty aan de telefoon sprak zag ik een groot vuur en hoorde ik Homa zeggen. Homa is een vuurritueel in India en geeft totale reiniging. Ik riep Bhagavan en vroeg om het ritueel.
Ook had ik donderdag een goed gesprek met Cyril over het Gods gevoel en dat je alles bij hem neer kan leggen, meer bestaat er immers niet. Na afloop was mijn rugzak lichter en voelde ik mij beter. Er is meer balans. Ik probeer me nu ook 3 x per dag in te stellen op de afstands deeksha's, 15.00-17.00-21.00 uur. Ook op maandagavond ga ik weer voor de afstands deeksha 20.00 uur van Kiara en Prem zitten, ik heb daar een poos geen aandacht aan besteed. Maar het is het goed zoals het loopt.
 

08-12-2006 Vrijdag.
Helaas heeft het gesprek met de arts me niet veel wijzer gemaakt.
Er zit kanker in de snijranden van de amputatie, ik vroeg naar een gradatie maar dat kon ze me niet geven. Op mijn vraag of ik na de bestraling een punctie op die plek kon krijgen zei ze, nee. Wat ik heel vreemd vind.
Het aantal bestralingen zal wel hoog worden, ook gezien de gevonden kanker in de okselklieren.
De radioloog in Delft neemt het nu over en wacht ik op een oproep.
Ik ben van plan om na de bestralingen een uitgebreid onderzoek aan te vragen via de chirurg, scans, foto's enz. Je wilt en moet toch weten hoe het er voor staat. Hopelijk helpen de hormoonpillen, mijn kanker schijnt daar gevoelig voor te zijn.
Het is een vreemde ervaring je te realiseren dat mijn lichaam verder schoon kan zijn, maar ook dat het misschien al uitgezaaid is. Gelukkig voelt mijn lichaam nog steeds sterk en gezond aan.
Ik voel me enigszins verdoofd en gelaten. Het moet allemaal een plaatsje krijgen.
Met mijn linker arm gaat het elke dag beter, en het oefenen helpt.
Ik had`gisteren een kaartje voor een voorstelling van Jetty Mathurin besteld via internet en betaald, dat kan niet als de voorstelling binnen 14 dagen is, en ik moet nu dadelijk gaan bellen om te vragen wat daar aan te doen is. Je beseft dus zelf niet, dat je er niet helemaal bij bent met je gedachten. 
 
11-12-2006 Maandag.

Ik heb weer een heel fijn gesprek met Cyril gehad. Hij belde en vroeg hoe ik me voelde, welke emoties ik had. En ik vertelde dat ik daar de avond er voor, voor was gaan zitten om dat te benoemen voor mij zelf. Energetisch beschadigt, gedeeltelijk dood, mezelf kwijt, leeg, leegte om mij heen enz en geen één woord voldeed echt. Hij heeft vergelijkbare gevoelens en vertelde waar dat vandaan komt. Sinds 17 november is de Christus energie van 2000 jaar geleden versterkt neer gedaald op aarde en dat duurt een jaar. De Divine Christ, God grijpt in. Om te kunnen veranderen moeten de oude patronen verdwijnen anders vallen we steeds terug, we worden als het ware herschreven. Tijdens deze periode weet je vaak geen antwoord op vragen, simpele en moeilijke, er zijn veel vraagtekens. We moeten leren loslaten en vertrouwen op God. God is in ons hart en God ervaart het zelfde als wat wij ervaren. Dit gaf mij zoveel ruimte dat ik kon loslaten. Ik begreep dat het niet alleen mijn onbeantwoorde vragen bij de chirurg waren, niet alleen het leren loslaten van de kinderen, loslaten of ik nu wel of niet op andere plaatsen ook kanker heb. Maar dat een groot deel van mijn gevoelens een deel zijn van het proces op weg naar zeg maar voor het gemak 2012. De nieuwe liefdevolle tijd waar wij met zijn allen zo naar verlangen.

Ik voelde me rustig en in balans en gelukkig voel ik mij vandaag ook nog zo.

’s Middags ben ik met Mieke en Marije uit geweest, ik trakteerde op High Tea in Vlaardingen. Het was heerlijk, goed verzorgd, heel uitgebreid en erg gezellig en ik kon er echt van genieten. Marije en Mieke hadden cadeautjes mee genomen en ik ben goed verwend. Als ik dat gesprek met Cyril niet had gehad, had ik nooit zo kunnen genieten. Gods wegen zijn wonderbaarlijk.

 

14-12-2006 Donderdag.

Vandaag ben ik naar delft geweest, lang gesprek met de radiologe. We zagen 3 rode stippen op mijn geamputeerde borst en ze heeft de chirurg gebeld. Dinsdagmorgen heb ik daar een afspraak, en kan ik gelijk nog wat vragen stellen. Ik kreeg een diavoorstelling op de compie te zien, hoe alles in zijn werk gaat met het afstrepen voor de bestraling en er worden dan ook veel foto's gemaakt. Maandag ben ik aan de beurt. Ze zijn dan bijna een uur bezig en moet ik stil liggen, ik ben hevig onder de indruk van de apperatuur en wat het kan. Dan gaan ze 2 dagen berekenen wat ik nodig heb en hoe. Het gaat in ieder geval in 5 vakken en de bestraling duurt bij elkaar zo'n 13 minuten.
Ik krijg 25 bestralingen op 5 vlakken en dan nog 5 bestralingen vanaf de rugzijde op het hoogste gedeelte van de oksel.
Donderdag mijn 1ste bestraling en dan elke dag, weekend vrij, wel 2de kerstdag komen anders zit er teveel ruimte tussen.
 
20-12-2006 Woensdag.
Gisteren bij de chirurg geweest voor de rode bultjes op mijn geamputeerde borstje, hij heeft 2 biopties genomen en volgende week woensdag kan ik bellen voor de uitslag. Verder bleek dat de laatste uitslag niet naar Delft naar de radiologe was verstuurd. Ik neem de papieren morgen mee. Ik werd gebeld dat ik eerder moest komen, voor de bestraling moet ik nog een keer op simulator om nog meer te laten af tekenen.Ze zijn in ieder geval secuur.
 

23-12-2006 Zaterdag.
Hoe verder ik in mijn proces van mijn ziekte kom, hoe meer ik besef:Ik Ben, ik besta, maar ik heb niets te vertellen. Het plan van mijn bestaan ligt uitgestippeld klaar en het hangt van God's genade af of er nog speling is. Het maakt me nederig. Ik kan het wel zo prettig mogelijk maken voor mezelf. Geniet maar:maar genieten plan je niet, maak je niet:het overkomt je als je er open voor staat. En gelukkig gebeurt dat regelmatig. Ook de plannen voor India heb ik nu helemaal los gelaten, het verlangen is helemaal weg. Als het zover is, voel ik het wel. En als het op mijn pad ligt deze energie te ontvangen, gebeurt dat: waar ik ook ben. Daar vertrouw ik op.
 
29-12-2006 Vrijdag.
De uitslag van mijn bioptie was goed, geen extra kanker in de geamputeerde borst. Tot nog toe valt het bestralen mee en aan de routine wen je gauw. Waar ik niet zo aan wen is het bezig houden van de taxi chauffeur, ze willen zo graag praten en ik heb niet zoveel te vertellen.
!7 januari krijg ik een maag onderzoek, niet leuk maar ik wil wel heel graag van dat nare gevoel af. A.s. dinsdag uitslag van een bloed onderzoek, ik heb erg last van mijn benen en voeten. Kramp en tintelingen, kan B12 te kort zijn en ik word er steeds wakker van.
Verder gaat het prima en kijk ik uit naar het voorjaar, het duurt nog wel even maar toch.
Op naar een stralend nieuw jaar!
 
30-12-2006 Zaterdag.
Wat raar toch egenlijk dat als je in je dagelijkse ritme zit je eigenlijk vergeet dat je ernstig ziek bent ondanks dat je elke dag naar bestraling gaat. Gisteren gebeld voor bloeduitslag. Prima in orde:HB 8, witte bloedlichaamjes 4.3 ik had steeds 2.2. Lever functie prima, Folium 35, B 12 prima.De rest was ook allemaal in orde. Mijn been- en voetklachten komen door de chemo en kan zo blijven of veranderen.En afwachten of het ooit over gaat. Ook zit ik weer heftig in de overgang door de hormoonpil die ik elke dag moet slikken, opvliegers en veel dons op het gezicht. Misschien stabiliseert dat nog wel, ik moet/mag nog 5 jaar. Van de assistente  hoorde ik dat zij had geleerd hoe meer bestralingen je krijgt hoe beter je er voor staat, dat wil zeggen hoe meer levenskansen je hebt. En dan denk ik ojé ik ben levensbedrijgend ziek!! Maar eigenlijk kan ik daar niets mee en laat het maar gaan.Alleen als ik op een plekje pijn krijg ik wel gelijk denk het zal toch geen kanker zijn? Nu een stukje bot in mijn schouderkop, ik merkte het bij de bestraling met liggen verder voel ik het niet, als het blijft komt de dokter er bij.
Ik heb nu 6 bestralingen gehad en tot nog toe valt dat erg mee gelukkig.

07-01-2007 Zondag.Het plekje op mijn schouder is weer verdwenen, wel wordt mijn oksel elke dag stijver. Dat komt van de bestraling, ik blijf wel voorzichtig oefenen.Gisteren een zeer vreemde dag gehad. Ik was van plan om naar R'dam te gaan voor deeksha.In de loop van de ochtend speelde mijn maag erg op en voelde ik mij vreemd.Het werd steeds erger, acheraf gezien leek het op verschijnselen van een depressie. Het idee om in de auto te stappen, mensen te spreken, ik was gewoon bang.Het verbinden met amma/bhagavan lukte ook niet. Ik heb een oxazapam in genomen en ben maar thuis gebleven. Gelukkig was er darts op TV zo had ik wat afleiding.Pas om 18.00 uur voelde ik mij weer wat beter.Nu kan het ook zo zijn dat ik last heb van de hormoonpillen die heel veel bijverschijnselen kunnen geven. We zullen zien.In iedergeval voel ik me nu redelijk.Mijn wereldje is altijd klein maar nu nog veel kleiner en daar wen ik veel te veel aan, het is moeilijk voor mij dat te door breken.

15-01-2007. Het gaat allemaal wat beter. Ik doe elke dag iets in huis en als het weer het toelaat ga ik wandelen of fietsen. De naam Roy Martina kwam steeds in mijn hoofd en ik ben maar eens op zijn site bij de CD's gaan kijken. Ik was mijn huidige geleide meditaties zat en heb op de site het een en ander uit gezocht. En ik moet zeggen hij is met zijn tijd mee gegaan, qua onderwerpen en techniek. Dus voorlopig ben ik onder de pannen. Ik heb de Omegabox(7), de Adelaar en Relaxation. Verder heb ik eindelijk het boek Er komt een vrouw bij de dokter gelezen. Waarschijnlijk ben ik de enigste maar ik vond er niet veel aan. Een opsomming van feiten en selfkicken. Het allerlaatste hoofdstuk was wel goed. Het gaat over de kanker die ik ook heb en je leest dan wel hoe ernstig het eigenlijk is. Maar voorlopig gaat het goed met mij en elke dag steeds beter. 

18-01-2007. Vrijdag. Ik hoef nog maar 4x naar bestraling toe en dan ben ik klaar. Het is maar goed ook want mijn oksel wordt steeds stijver, mijn huid rood als van een heftige zonnebrand en ik heb veel vocht onder mijn oksel. Mijn BH sluit ik met een grote veiligheidspeld anders krijg ik zulke diepe striemen. Ik ben allerlei afspraken gaan maken: de chirurg, acupunctuur, over 4 weken de schoonheidsspecialiste, een intake gesprek bij de Vruchtenburg een instelling met nazorg en begeleiding van kankerpatiënten en massages en haptonomie. Vooral de 2 laatste zaken spreken mij aan, misschien kan dat mij helpen bij mijn maagklachten,want mijn maagonderzoek was prima. Verder ga ik naar het Inloophuis in Delft, ook special voor kankerpatiënten, om de sfeer te proeven want ik wil daar graag Sacred Dance gaan doen. Het lijkt me leuk om wat nieuwe mensen te ontmoeten.

 

26-01-2007.Vrijdag. Heerlijk ik ben klaar met de bestralingen!!

We hebben hartelijk afscheid van elkaar genomen en met een doosje Merci heb ik ze bedankt voor hun liefdevolle verzorging.Vanmiddag ga ik voor een intake voor massages voor het vocht onder mijn arm. Verder kreeg ik te horen dat ik erg uit moet kijken met de zon, zeker de 1ste 3 jaren. Zonnebrand met een hoge factor gebruiken, en waar bestraald is niet te lang in de zon. Ik schrok even want ik wil in Mei naar Californië naar mijn zus, maar met een beetje opletten gaat het wel lukken. Het afscheid met de taxi chaufeuse(had mij nu 4x gereden), was ook erg bijzonder. We kwamen te praten over het weer en daarna dat alles met cyclusssen te maken zou kunnen hebben. Dat bracht ons op leven na de dood. Zij geloofde daar ook wel in. Ik vertelde wat dingetjes en ook over mijn moeder die zich af en toe melde.Voor mijn huis hebben we nog even door gepraat. Ze pakte mijn hand en zei;ik wist al gelijk dat je een lief mens bent, aaide mijn wang en toen hebben we elkaar gedag gezegd.          Ik krijg nog steeds deeksha van Hike en nu wil ze me ook met EU behandelen, heel erg lief want ze is al tijdens de chemo begonnen mij op afstand te helpen. Heel veel licht en liefde voor haar.

29-01-2007.Maandag. Ik ben naar het Inloophuis in delft geweest. Wat een warm bad, zonder slijmerijen.Thee of koffie, ik voelde me thuis. Ik vertelde dat ik voor sacred dance kwam en de lerares zat ook aan tafel. We hadden gelijk een gesprek want zo'n 25 jaar geleden heb ik het ook al gedaan. Het was een groepje van 3 vrouwen + ik. Goeie sfeer en energie in de ruimte.Er was een kring van theelichtjes en in 't midden een grote kaars. Er lagen 4 kaarten in de cirkel. Ik bukte om de kaart te lezen waar ik stond. JE MAG JE VEILIG VOELEN. Wat een begin. Na een kwartier zei één van de dames, het is net of je al altijd in ons groepje bent. Je kan je misschien voorstellen wat een prachtige energie er aanwezig was. Na afloop had iemand 3 kaarsjes van St.Franciscus voor de anderen , de lerares gaf gelijk haar kaarsje aan mij, en vroeg of ik dat aub aan wilde nemen. We hebben nog een uur zitten kletsen aan een grote tafel met iedereen die in het gebouw was. Ik ben erg blij dat ik dit gevonden/gekregen heb!

30-01-2007. Woensdag. Gisteren heb ik een fijn gesprek gehad in de Vruchtenburg. Het kwam er op neer dat Haptonomie een goeie keuze van mij was. De vrouw zei: niet iedereen hoeft te rouwen en afscheid te nemen. Het zou me niets verbazen als er niets uit komt, je bent echt sterk en vrolijk en volgens mij ben je van binnen ook zo. Maar het kan zijn dat je maag na al die ellende van de chemo er gewoon geen zin meer in heeft en dat dat het probleem is. Als dat zo zou zijn kan ik dat weer een plaatsje geven en dan denk ik dat het wel eens zou kunnen genezen. Maar zei ze tegen mij, haptonomie is zowieso erg lekker voor je en dat heb je verdient. Eind van de week krijg ik bericht. Ik heb er echt zin. 

 

25-02-2007 Zondag.

Druk, druk en en ik heb hectische weken achter de rug. Ik ga 3x per week naar Delft voor lymfemassage en verder nog wat afspraken en doktersbezoek. De linkerkant van mijn lichaam werkt duidelijk minder goed. Links verkouden en voorhoofdsholte ontsteking, onder mijn linker voet een wrat. Schraalheid aan de buitenkant van de vagina, het 3de zalfje hielp pas want het was een eczeem/schimmel infectie.Ook moest de internist gebeld worden want hormoonzalf mag eigenlijk niet meer. En dan maar wachten tot je gebeld wordt, heel vermoeiend.

Coen Marije gingen de badkamer verbouwen en kwamen elke avond douchen. Thijs werd ziek en spuugde 3x per dag, dus mijn wasmachine draaide op volle toeren. Ook was hij af en toe bij mij omdat hij niet tegen boren en hakken kan. Marije werd ook nog een paar dagen ziek en ik 1 dag.

Mijn 1ste afspraak bij haptonomie was ook een intake gesprek. Het klikte van beide zijde en af en toe hebben we enorm gelachen. Ze vroeg wat kanker mij gebracht had, eerst wist ik het niet, even later zei ik: vreugde, vroeger was ik niet zo'n lachebekje maar ik heb nog nooit zoveel gelachen als sinds ik kanker heb. Volgens haar hadden mijn maagklachten niets te maken met mijn ziek zijn maar eerder met een opéénhoping van alles wat ik in mijn leven heb mee gemaakt. De buik er van vol hebben en het komt je strot uit. Nou daar kan ik me goed in vinden. Ik ontdekte dat er een goed gevulde boekenkast was en je mocht boeken mee nemen. Ik zag 2 boeken die ik al heel lang wilde lezen: Sleutels naar Eenheid en de Verschuiving door de Andere Jij(Janosh). Erg goed en duidelijk geschreven.

Gelukkig was Thijs vrij op de dag dat het sneeuwde en hebben we 2x buiten gespeeld. De verwondering op zijn gezicht was goud waard. Thuis heeft hij de hele dag voor het raam gestaan.

Mijn ticket is gekocht en eind april ga ik naar California mijn zus en zwager bezoeken. We gaan daar samen nog een paar dagen op vakantie en logeren in fantastisch verblijf. www.greygables.com/ , tour de inn als je een kijkje wilt nemen.

 

 

30-01-2007. Woensdag. Gisteren heb ik een fijn gesprek gehad in de Vruchtenburg. Het kwam er op neer dat Haptonomie een goeie keuze van mij was. De vrouw zei: niet iedereen hoeft te rouwen en afscheid te nemen. Het zou me niets verbazen als er niets uit komt, je bent echt sterk en vrolijk en volgens mij ben je van binnen ook zo. Maar het kan zijn dat je maag na al die ellende van de chemo er gewoon geen zin meer in heeft en dat dat het probleem is. Als dat zo zou zijn kan ik dat weer een plaatsje geven en dan denk ik dat het wel eens zou kunnen genezen. Maar zei ze tegen mij, haptonomie is zowieso erg lekker voor je en dat heb je verdient. Eind van de week krijg ik bericht. Ik heb er echt zin. 

 

25-02-2007 Zondag.

Druk, druk en en ik heb hectische weken achter de rug. Ik ga 3x per week naar Delft voor lymfemassage en verder nog wat afspraken en doktersbezoek. De linkerkant van mijn lichaam werkt duidelijk minder goed. Links verkouden en voorhoofdsholte ontsteking, onder mijn linker voet een wrat. Schraalheid aan de buitenkant van de vagina, het 3de zalfje hielp pas want het was een eczeem/schimmel infectie.Ook moest de internist gebeld worden want hormoonzalf mag eigenlijk niet meer. En dan maar wachten tot je gebeld wordt, heel vermoeiend.

Coen Marije gingen de badkamer verbouwen en kwamen elke avond douchen. Thijs werd ziek en spuugde 3x per dag, dus mijn wasmachine draaide op volle toeren. Ook was hij af en toe bij mij omdat hij niet tegen boren en hakken kan. Marije werd ook nog een paar dagen ziek en ik 1 dag.

Mijn 1ste afspraak bij haptonomie was ook een intake gesprek. Het klikte van beide zijde en af en toe hebben we enorm gelachen. Ze vroeg wat kanker mij gebracht had, eerst wist ik het niet, even later zei ik: vreugde, vroeger was ik niet zo'n lachebekje maar ik heb nog nooit zoveel gelachen als sinds ik kanker heb. Volgens haar hadden mijn maagklachten niets te maken met mijn ziek zijn maar eerder met een opéénhoping van alles wat ik in mijn leven heb mee gemaakt. De buik er van vol hebben en het komt je strot uit. Nou daar kan ik me goed in vinden. Ik ontdekte dat er een goed gevulde boekenkast was en je mocht boeken mee nemen. Ik zag 2 boeken die ik al heel lang wilde lezen: Sleutels naar Eenheid en de Verschuiving door de Andere Jij(Janosh). Erg goed en duidelijk geschreven.

Gelukkig was Thijs vrij op de dag dat het sneeuwde en hebben we 2x buiten gespeeld. De verwondering op zijn gezicht was goud waard. Thuis heeft hij de hele dag voor het raam gestaan.

Mijn ticket is gekocht en eind april ga ik naar California mijn zus en zwager bezoeken. We gaan daar samen nog een paar dagen op vakantie en logeren in fantastisch verblijf. www.greygables.com/ , tour de inn als je een kijkje wilt nemen.

 

01-03-2007 Donderdag.

Maandagmiddag naar hapto geweest. Brr...., ze had gezegd dat ik op tafel zou mogen en nu gingen we oefeningen doen. Ik moest op een grote bal gaan zitten.Wat voel je, hoe voelt je rug, zacht,hard. ik--geen idee. Zit je lekker, ik--nee. Ga dan wel lekker zitten, beweeg wiebel. Na een poosje ik-- ik zou niet weten hoe je op een bal lekker ontspannen kan gaan zitten. Ik begrijp niet wat je van me wilt. Ik voelde me steeds rotter. Zij, alles is goed en zij las mijn houding en dat vertelde dingen over mij en dan ben je in het dagelijks leven ook zo. Ik, nou dat klopt maar gedeeltelijk, want hier vraag je mij iets te doen, en dan wil ik zo goed mogelijk mee doen. In het dagelijks leven laat ik niet meer met mij sollen. En zo ging het maar door. Uiteindelijk gleed ik naar àchteren en viel, ze schrok ik niet. Tijdens het praten vertelde ik dat ik nooit een kind ben geweest, niet op kleuterschool heb gezeten en dus een stuk ontwikkeling mis. Ik kan niet spelen en heb op dat gebied geen fantasie. Nu met thijs speel ik buiten. Ik vertelde over mijn blokkade met tekenen, en nu gaat iemand van daar me bellen voor een afspraak kunstzinnige vorming, één op één. Ik vind het wel eng maar wil van dat rot gevoel af. Uit eindelijk ging ik weg, vanbinnen als een klein, onbegrepen, verward, verdietig kindje. Even in de auto zitten uitblazen, ik kon er niets mee en moest wel veilig de spits door. Dus alles los gelaten. Volgende keer ga ik echt op tafel. Het zal allemaal zijn doel hebben maar ik kan niet echt mee werken als ik niet begrijp, maar zij zegt je hoeft niets te begrijpen, je moet voelen. Nou en daar zit kennelijk een groot probleem bij mij. Daar moet je kanker voor krijgen om uiteindelijk na al die jaren hulp op dat gebied te krijgen, maar het is wel fijn dat ze mij niet wegsturen. En iedereen is erg liefdevol en zeer kundig. dus ik zit goed.
 
 

04-03-2007

Er is zoveel gebeurd, chemo, operatie, bestralingen en opeens kon ik de deeksha niet meer ervaren, voelde er ook geen verlangen meer naar. Bhagavan die zich vaak liet zien/ervaren was er niet meer. De foto was leeg. 2 Maart zou ik naar Chennai gaan, uiteindelijk heb ik me van de lijst laten halen. Als er een mooie bijeenkomst was waar ik dan toch naar toe wilde gaan, was ik op die dag te moe of ziek. Ik weet alles is goed en daar gaat het niet om. Maar waarom ben ik zo vaak geroepen door Bhagavan en is nu alles leeg? Je moet waarschijnlijk niets willen begrijpen. Maar ik voel wel een gemis!

 

07-03-2007 Woensdag.

Ik heb Clare gemaild over mijn probleempje van niets voelen en zij antwoordde dat ook zij meerdere malen dit heeft mee gemaakt. Ook heeft mijn lichamelijke toestand heeft hier mee te maken. Vandaag is Bhagavan jarig en er was een video boodschap op hun site. Er waren prachtige foto's van hem en ik voelde zijn liefdevolle energie naar mij toe stromen, een cadeau van hem op het juiste moment.

De lymfe massage helpt maar gedeeltelijk, onder mijn oksel en richting rug zit nog veel vocht en is het erg strak. Ik ben helemaal ingetaped, van de buik naar mijn geamputeerde borst, een soort raster onder mijn oksel en dan nog op mijn rug. Oh wat zal ik genieten als ik weer eens normaal en uitgebreid kan douchen en smeren.

Donderdag heb ik een half uurtje op balkon in de zon gezeten dat was genieten. Verder ben ik nu echt weer begonnen met steps. Goed voor de doorstroming in mijn lijf en ik wil wat meer conditie opbouwen voor mijn vakantie.

 

23-03-2007. De voorhoofdsholte ontsteking is terug gekomen en ik heb veel hoofdpijn gehad. De neusdruppels hielpen niet echt en gisteren eindelijk een afspraak bij de dokter die wel schrok. Ze wilde me naar het ziekenhuis sturen maar daar had ik geen zin in. Ik heb een kuurtje voor 3 dagen gekregen en daarna start ik met medicijnen voor de spierpijn waar ik s'nachts ettelijke keren van wakker word, ze helpen ook om me door te laten slapen. Na  14 dagen moet ik terug en als het niet beter is naar het ziekenhuis. Ik hoop dat ik snel opknap want ik zie erg op tegen de reis naar Californië.

Ik heb van Ria een afstandsbehandeling Quantum Touch gekregen, dat was erg lekker. En er mochten mooie dingen gebeuren voor haar en voor mij.

Maandag naar naar Fysio want ik kan mijn linkerarm minder goed bewegen, ik heb erg last van het vocht onder mijn arm.

 

31-03-20007 Zondag.

Ik ben afgelopen week druk bezig geweest om een lymfemassage adres in Vlaardingen te vinden. Uiteindelijk na googlen en bellen heeft mijn fysiotherapeut een adres gevonden hier vlak bij. Ik kreeg gelijk een afspraak voor komende dinsdag, dat is een hele opluchting. Verder heb ik een afspraak gemaakt met de chirurg omdat ik in mijn gevoel steeds meer moe word, daar ga ik ook dinsdag naar toe. Even zekerheid voordat ik op reis ga.

Dinsdag ben ik met Mieke op stap geweest om een nieuwe armband te kopen. De vorige had ik met de geboorte van Roos gegeven en alle schakeltjes waren versleten. De 1ste winkel hier vlakbij was raak en we slaagden met een mooie armband. Daarna hebben we in het centrum koffie gedronken in een klein parijsachtig zaakje met heerlijke klassieke muziek. Een paar winkeltjes gekeken en toen geluncht. Het was erg gezellig en thuis een paar uur op de bank gelegen met een boek.

Ik doe nu erg rustig aan en hoop dat de vermoeidheid zakt. Het vocht onder mijn arm en oksel wil nog niet verdwijnen en het is een vervelend gevoel.

Eergisteren is mieke op de fiets aangereden door een jongen op een brommer die door rood reed en toen door reed. Gelukkig zagen mensen het gebeuren en heeft ze veel hulp gekregen en getuigen die naar de politie gingen. De ambulance is 2x geweest omdat ze niet lekker werd, uiteindelijk is alles goed afgelopen. Ze is helemaal stijf van de spierpijn en ze heeft een lichte hersenschudding. De jongen is opgepakt.

 

17-04-2007 Dinsdag.

Gelukkig gaat het sinds afgelopen zondag beter, ik ben niet meer zo moe en ik heb gewandeld en gefietst. Mijn bloed was trouwens goed en daarmee was de kous af en zoek het maar uit.

Verder heb ik enorme problemen met het kopen van een prothese BH. Ik heb mijn hele leven al omvang 75 en nu krijg ik in de winkel alsmaar te horen je bent zo iel. Ze hebben bijna alleen vanaf omvang 80 op voorraad en opzicht bestellen duurt zo'n 3 weken en zijn ze niet blij mee omdat ik een mooie, goed zittende dus niet platmakende BH wil en niet koop wat zij mooi vinden. Nu heb ik een oude BH verbouwd, beugel eruit en een batiste zakdoekje van een oude tante van mij er in genaaid en zo kan de prothese er in. Het zit goed. Nu kan ik op jacht naar niet voorgevormde BH's, beugel eruit en klaar is kees.Hoera.

De zin op op vakantie te gaan is ook weer terug.

 

24-04-2007 Zondag

Het gaat erg goed met me, ik fiets en wandel weer. Tussen door liggend rusten met een boek.

Gisteren kwam de dvd Acturian Frequencies van Janosh en vandaag heb ik gekeken. Zoals aanbevolen heb ik me gericht op het midden van het beeld. Er gebeurde heel veel in mij en ik voelde plekken waar blokkades zaten. Ook de muziek heeft invloed op je zijn.

Ik zat later een artikel over Bhagavan en Amma te lezen en een verblijf in India. Er kwam mooie energie mee, ik voelde vrede. Geen verwachting. En een rustig weten dat het goed was

Voorlopig stop ik een poosje met hier schrijven, ik ben stabiel, alleen last van vochtophoping door de bestraling. Ik ben nog in getaped maar het doet niet veel

Iedereen bedankt voor het lezen en mee leven.

 

28-01-2008

Het gaat erg goed met mij!!In het begin had ik veel moeite me over de moeheid heen te zetten. In mijn hoofd had ik allemaal plannen, maar mijn lijf deed niet mee. Dus heb ik maar een stapje terug gedaan, kleine stukjes fietsen of wandelen en daarna met een boek op de bank om uit te rusten.Kostte me wel moeite. Het ging op en neer. De vaste afspraken 2x per week naar lymfe massage hoewel maar 7 min. lopen vond ik erg belastend mede doordat ik ook 3 dagen per week Thijs uit school opvang en waar bleef ruimte voor tijd voor Me-Zelf. Sinds eind 2007 ga ik nog maar 1x per week naar lymfe massage om 9.00 vaste tijd, dat helpt een stuk. Ben intussen naar mijn zus geweest wat goed ging.In november 2007 ben ik met Ria naar Egypte gegaan voor een transformatie vakantie.Wel moe van het reizen maar het verdwijnt veel sneller.  Afgelopen Kerst was ik met beide dochters in Mystiek in R'dam. We liepen lekker te snuffelen en opeens zag ik het woord grootmoeders op een boek, ik heb het gepakt en onder mijn arm gestoken. Verder niet naar het boek gekeken. Ik had ergens gelezen over wijze grootmoeders. Toen ik thuis kwam bleek het een heel ander boek te zijn. De Grootmoeders Spreken, en door dit geweldige boek voelde ik me tijdens het lezen veranderen. Ik werd blijer. Op de amerikaans website gekeken en ja, in Delft woonde iemand die de Bekrachtiging gaf. Dichterbij kon bijna niet. In Januari ben ik bij Jenneken geweest en het klikte gelijk. De  Bekrachtiging was prachtig, ik voel me steeds heler worden steeds meer thuis in mezelf. Carla had het boek ook al uit en zei, Jenneken maar die ken ik! Afgelopen week kreeg Carla haar Bekrachtiging en Hennie en ik mochten mee helpen. In de tuin bij een waterput waar elke dag water met de boodschap: "Liefde en Dankbaarheid" gegoten wordt. Het was heel indrukwekkend en toen wij klaar waren vlogen uit het niets een groep kraaien kwetterend weg. De Grootmoeders waren duidelijk aanwezig geweest.

Als ik terug kijkt is het mooi hoe de puzzelstukjes klaar lagen, ik hoefde ze alleen op te pakken. Inmiddels heb ik ook het boek gevonden wat ik in 1ste instantie wilde kopen. De Wijze Grootmoeders geven raad.

 

 

 

 

 

 

 

Met nieuwe haartjes.
famke9.jpg